פולנטה עם ירקות צלויים

רכיבים לפולנטה:

320 גרם פולנטה
800 מ"ל מים
160 מ"ל חלב
60 גרם גבינת פרמז׳ן
מלח
פלפל

רכיבים לירקות הקלויים:

טימין יבש
אורגנו יבש
רוזמרין יבש
אבקת שום
שמן זית כתית מעולה
קישוא
חציל
פלפלים צבעוניים
עגבניות שרי

(צילום: Teka studio)

הוראות הכנה:

לפולנטה (אם לא מבושלת מראש):

מרתיחים מים ומוסיפים קורטוב מלח.

מוסיפים את הפולנטה בהדרגה, תוך כדי ערבוב בכף.

מבשלים ומערבבים מדי פעם עד שהפולנטה במרקם קרמי (בערך כ-35 דקות בישול).

מוסיפים חלב, גבינת פרמז׳ן מגוררת, מלח ופלפל.

מבשלים עוד כמה דקות עד שהפולנטה סופגת את החלב והיא סמיכה וחלקה.

לירקות:

שוטפים וחותכים את הירקות.

מניחים את כולם בקערה ומוזגים מעט שמן זית.

מוסיפים מלח, טימין, אורגנו, רוזמרין ושום.

לזרוק היטב ולהניח על תבנית תנור.

אופים ב-180 מעלות צלזיוס למשך 20-30 דקות. מערבבים כדי לבשל את כל הירקות בצורה אחידה.

מגישים עם הפולנטה בתחתית כלי מרק ומעל הירקות.

המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל TEKA