ירקות צלויים במטבל יוגורט ונענע

רכיבים למטבל:

1 יוגורט צמחי לא ממותק
2 עלי נענע
1 כפית שום טחון
½  בצל ירוק
1 כפית כמון
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית שמן זית כתית מעולה
– מלח

רכיבים לירקות הצלויים:

1 פלפל אדום
1 בצל סגול
חופן אספרגוס
½ חציל
1 קישוא
חופן פטריות
2 תפוחי אדמה קטנים
שמן זית
מלח ופלפל

הוראות הכנה:

למטבל:

שופכים את היוגורט לקערה.
קוצצים דק את עלי הנענע והבצל ומוסיפים אותם לקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מקשטים בעלי נענע ומעט שמן ומניחים בצד.

לצליית הירקות:

שוטפים וחותכים אותם לרצועות ופרוסות (למעט האספרגוס). מברישים את הירקות במעט שמן זית ומוסיפים מלח ופלפל.

מכניסים את הירקות לתנור ומבשלים עד שהירקות מזהיבים – את הפטריות והבצל יש להוסיף בשלב מאוחר יותר כי הם מתבשלים במהירות.

מגישים על צלחת או מגש ומקשטים ברוטב היוגורט.

המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל TEKA