חדשות בעולם

דיווח: איראן תספק טילים בליסטיים לרוסיה

גורמי מודיעין בארה"ב העריכו כי איראן צפויה להעביר לרוסיה טילים בליסטיים לצורך המלחמה שלה באוקראינה, זאת בנוסף למשלוחי המל"טים. לפי ההערכות, המשלוח יכלול טילי קרקע-קרקע לשימוש נגד ערים ובסיסי צבא

נשיאי איראן ורוסיה
| נשיאי איראן ורוסיה צילום: נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונשיא איראן לשעבר חסן רוחאני. ארכיון (צילום: שאטרסטוק)

איראן צפוייה להעביר לרוסיה טילים בליסטיים לצורך המלחמה שלה באוקראינה – כך דווח הבוקר (ראשון) בעיתון "וושינגטון פוסט". הדיווח מתבסס על הערכות של גורמי מודיעין רשמיים בארה"ב ומדינות נוספות הנחשבות כבנות ברית שלה.

לפי הדיווח, תעשיית הנשק של איראן מכינה כעת משלוח של טילי קרקע-קרקע המיועדים לשימוש נגד ערים וכוחות צבאיים באוקראינה. ככל הנראה, המשלוח הראשון יכלול טילים בליסטיים מדגמי "פתח-110" ו"זולפגאר", המסוגלים לפגוע במטרות למרחקים של בין 300 ל-700 קילומטרים.

במידה והעסקה אכן תצא לפועל, זו תהיה הפעם הראשונה שבה טילי קרקע-קרקע איראניים ישמשו את רוסיה לתקיפת ערים ובסיסי צבא באוקראינה. במקביל, איראן צפוייה להכין גם משלוחים נוספים של כטב"מים שיועברו לרוסיה, זאת לאחר שמוסקבה כבר השתמשה במל"טים "מתאבדים" מתוצרת איראנית בשבועות האחרונים.

תגובות

5
4
איל
16.10.22

ביבי כמו מנהיג איראן וצפון קוריאה מעוניין להמשיך ללקק לפוטין

3
.
16.10.22

הפרצוף האמיתי של החבר של ביבי מתגלה יותר ויותר , אתם מבינים אך ביבי השמאלני קשור לרוסיה שרוסיה קשורה לאירן.

2
שמוליק
16.10.22

ביבי המלך..

1
מוייש
16.10.22

אז מה ? מה הבעיה? לא הבנתי אנחנו לא עם האוקראינים האנטישמים

1
יוסי
18.10.22

עוד חסר מוח אתה ילד. ואתה תגדל להיות אידיוט