מבזקים
סרוגים

אוקראינה מתקדמת: רוסיה תפנה את האזרחים מחרסון

הרוסים נאלצים להתמודד עם ההתקדמות המאסיבית של האוקראינים במתקפת הנגד במזרח, ונאלצים לפנות את התושבים מחרסון הכבושה. גורמים במערב מעריכים כי היא עשויה להשתחרר בתוך שבוע

י"ח תשרי התשפ"ג
אוקראינה מתקדמת: רוסיה תפנה את האזרחים מחרסון
אוקראינה מתקדמת: רוסיה תפנה את האזרחים מחרסון צילום: חרסון (צילום: ChocoPie, שאטרסטוק)

רוסיה הודיעה כי תתחיל לפנות את האזרחים מהמחוז הכבושה חרסון ומאזורים אחרים, בעוד קייב ממשיכה להציג הישגים בשדה הקרב, ובמערב מעריכים כי ייתכן והיא תכבוש את המקום בעוד כשבוע.

ההודעה הגיע מטעם סגן ראש הממשלה מאראט חוסנולין לאחר שראש הממשל המקומי בחרסון, ולדימיר סלדו, התחנן בפני הקרמלין כי יסייעו לפנות את האזרחים.

הקרמלין: ניתן להגיע לתוצאות הרצויות במו"מ
הקרמלין: ניתן להגיע לתוצאות הרצויות במוצילום: הקרמלין: ניתן להגיע לתוצאות הרצויות במו

כזכור, הצבא האוקראיני מבצע מתקפת נגד במזרח המדינה, והצליח להשיג שליטה מחודשת על שטחים שנכבשו על ידי רוסיה וכן פגעו בתשתיות רוסיות משמעותיות כגון גשרים ופסי רכבת.

סלדו טען כי ערים ברחבי חרסון, אחד מארבעת המחוזות שרוסיה סיפחה, מופצצות בצורה מאסיבית בתקופות אוויריות. סלדו הוסיף כי ההנהגה הרוסית החליטה להכין את האופציה של משפחות בחרסון שיסעו למקומות אחרים בפדרציה הרוסית.

"המלצנו שכל תושבי חרסון, אם ירצו, על מנת להגן על עצמם ממתקפות טילים, יעברו למקום אחר, ייקחו את ילדיהם ויעזבו".

כאמור, האוקראינים ממשיכים להתקיף באזור בסיוע האמריקאים, כאשר בתחילת החודש אמרו האוקראינים כי הם מקווים להשתלט מחדש על חרסון עד סוף השנה.

בתוך כך, מוקדם יותר היום, הראו במוסקבה סימנים נוספים לכישלון המלחמה, כאשר רמזו כי מו"מ יהיה דרך אפשרית לסיים את הלחימה.

חרסון מלחמה באוקראינה רוסיה