היום (ג') כינס ח"כ אל"מ (מיל') מוטי יוגב את ועדת המשנה לענייני יהודה ושומרון בוועדת חוץ וביטחון לדיון המשך על נושא הפערים והכיסוי הסלולרי שברחבי יהודה ושומרון.
את הדיון פתחו נציגי המועצות ביו"ש ונציגי כוחות ההצלה שתיארו את המציאות הביטחונית הקיימת בכבישי יו"ש, כאשר רכב ונוסעיו נקלעים למצב סכנה ואין באפשרותם להזעיק את כוחות ההצלה והביטחון.
סגן ראש המועצה האזורית גוש עציון משה סוויל תיאר: "היה מקרה שבעל סחב את אשתו הפצועה מבקבוק תבערה 100 מטרים, בכדי שיוכל להתקשר למוקד החירום לאחר שרכבו עלה באש. פלסטיני שהגיע עם פלאפון מחברת JAWALL הפלסטינית, חייג עבורו למד"א.".
קצין המטה לתקשורת במנהל האזרחי ביו"ש, מר דודו כהן עדכן במהלך הדיון כי "יש רשימה של 30 קטעים של פער בכיסוי הסלולרי בכבישי יהודה ושומרון"
בוועדה דווח על התקדמות בתכנון סיב אופטי לכיסוי סלולרי בוואדי חרמייה שעל כביש 60 וכן על הקמתם של 3 תרנים חדשים בנוקדים שבמזרח גוש עציון, בביתר עלית ובאיתמר. כמו כן דווח על תכנית להקמת תורן נוסף באבני חפץ.
קמ"ט תקשורת ביו"ש יקיים ישיבה עם מנכ"ל משרד התקשורת ונציגי החברות הסלולריות תוך שבועיים לקידום תכנית עבודה לכיסוי הפערים ביו"ש.
יו"ר הוועדה ח"כ מוטי יוגב ביקש גם מנציגי המועצות ומקמ"ט תקשורת שיקיימו תקשורת וסיורים בגזרותיהם על מנת לקדם תכנית עבודה לפי סדרי עדיפויות של התושבים וכוחות ההצלה והביטחון גם יחד.
עוד סוכם בועדה כי ישיבת מעקב בנושא תתקיים בעוד כ-3 חודשים על מנת שלא להניח לסוגיה זו, "כמו בבעיות נוספות בהן התהליך אולי ארוך אבל המטרה ברורה- כיסוי סלולרי בכל רחבי יהודה ושומרון" אמר ח"כ יוגב.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
mbnbn
;
19:26 18.03.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר