כפי שפורסם ב-highsnobiety, מכנסי ג'ינס של המותג Levi's קרועות ודהויות שנמצאו במכרה נטוש, הוצעו במכירה פומבית ונמכרו בסכום חסר תקדים של חמש ספרות, תמורת 87,000 דולר.
כאמור, המכנסיים נמצאו במכרה וזוהו ככאלה שיוצרו בשנות ה-80. הם הוצעו למכירה ונמכרו בתוך דקות ספורות, אחרי הצעות של שלושה קונים. מכנסי הג'ינס המבוקשות נצפו על ידי הנוכחים באולם שראו את הכתמים, הקרעים והגלגולים שעברו.
המחיר ההתחלתי היה נשמע אולי שפוי, כשהצעת הפתיחה עמדה על 28,000 דולר, נדחקה לאחור עם הצעה נוספת של קונה נוסף שהיה מוכן לשלם כ-76,000 דולר, ולבסוף נמכרה תמורת המחיר הסופי של 87,000 דולר.
View this post on Instagram
מציאת הג'ינס במכרה הנטוש היא לא מקרה, והיא מתחברת להיסטוריה של תעשיית הג'ינסים כשהחלה בעקבות התפירה של המכנסיים העבים והעמידים עבור מחפשי הזהב שהגיעו בהמוניהם לקליפורניה במאה ה-19.
המותג Levi's הפך למילה נרדפת לג'ינס, כשהחברה הייתה הראשונה לייצר ג'ינסים ורשמה פטנט על התפירה הייחודית במשרד הפטנטים האמריקאי ב-1873.
החברה נוסדה בשנת 1853 בארצות הברית, על ידי יהודי בשם לוי שטראוס (ששם החברה מורכב מראשי התיבות של שמו), שהיה מהגר גרמני שהגיע לארה"ב כדי לפתוח חנות טקסטיל עם אחיו. שטראוס זיהה את הצורך של מחפשי הזהב במכנסיים המותאמים לעבודתם שלא ייקרעו אחרי זמן קצר, והחל לייצר מכנסיים מאריג גס.
בהמשך, אחד מלקוחותיו הקבועים של שטראוס, ג'ייקוב דייוויס, חשב על הרעיון של שימוש במסמרי נחושת לחיזוק החלקים בבגד שהיו בעלי נטייה להיקרע לעיתים קרובות. הוא פנה לשטראוס והציע לו לרשום את הפטנט על ההמצאה יחד איתו. הפטנט נרשם כ"שיפור בהידוק הכיסים", ומשם, בשנות ה-70 של המאה ה-19, החלה החברה בייצור מכנסי ג'ינס.
את מכנסי הג'ינס שאנו מכירים היום, החלו לייצר במהלך שנות ה-20 של המאה הקודמת. מאז ועד היום, Levi's הפך לשם קוד לג'ינס איכותי ומקורי, מה שיכול להסביר, אולי, את הסכום האסטרונומי בו נמכר הפריט המשומש.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
מאיר
שנות השמונים של המאה ה-19! איזה כותרת מטעה!
05:17 07.10.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יחיאל
איי איי איי יש לי מלא כאלה,איפה מוכרים?
21:31 06.10.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לוי שטראסה
אתם מטומטמים שנות השמונים אעלק. 1880!
19:37 06.10.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר