76% ממשתתפי סקר סרוגים סבורים כי ח"כ יוני שטבון – שבחר בשבוע שעבר להתנגד לחוק הגיוס וספג עונש ממפלגתו, הבית היהודי – פעל כשורה.

10% מהמשתתפים סבורים כי מדובר בצעד שגוי, שכן חוק הגיוס הוא חוק טוב.‬

תשעה אחוזים נוספים מהמשיבים סבורים גם הם כי מדובר בטעות של סטבון, משום שאסור היה לו להצביע נגד המשמעת הסיעתית, ואילו 5 אחוזים הנותרים אמרו כי הן מסכים עם סטבון, אבל אסור היה לו להפר את המשמעת סיעתית.‬

בסוף השבוע פורסם מכתב תמיכה בחבר-הכנסת יוני שטבון, לאחר שהתנגד השבוע לחוק הגיוס ועורר עליו את זעמם של חברי הבית היהודי. הרבנים שמואל אליהו, נחום נריה ואליקים לבנון חתומים על מכתב המעוצב בגווני מפלגת הבית היהודי, שבו הם מכנים את שטבון "מעוטר צל"ש הרמטכ"ל, אוהב העם והארץ, התורה ולומדיה, איש האמת".

הרבנים מברכים אותו "חזק ואמץ" ומציינים כי בפעולתו "משהו חדש מתחיל".

בשיחה לסרוגים, הסביר הרב שמואל אליהו כי "שטבון מייצג ציבור עצום, אי אפשר להשתיק את הקולות. הדברים שהוא אמר הם נכונים, יש סוג של דורסנות מול הציבור הדתי והחרדי. אני מניח שהמפלגה לא פעלה מתוך דורסנות".