מתכון לעוף בשזיפים

4 בצלים גדולים קצוצים דק

רבע כוס יין (רצוי לבן)

4 כרעי עוף

מלח

מעט פלפל לבן

מעט פלפל אנגלי טחון

כפית וחצי כוסברה

שזיפים יבשים ללא הגרעינים שלהם

מתכון לעוף בשזיפים – אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת. מוסיפים את הבצלים ומטגנים. כשהם מזהיבים, מוסיפים את היין הלבן.

בינתיים מחממים את התנור לכ-180 מעלות.

מניחים בקערה את המלח והתבלינים. מוסיפים את חלקי העוף עד שיספגו את התערובת. לאחר-מכן, מוסיפים את העוף לסיר, מכסים ואופים בתנור במשך כחצי שעה.

אחרי כחצי שעה ממשיכים באפייה של כשעה וחצי על חום נמוך.