בגל"צ דווח הבוקר (שני) כי לאחר פרשת הסלמונלה והריקול העצום בחברת שטראוס, מפעל השוקולד של החברה הנמצא בנוף הגליל חידש את ייצור הממתקים.

בשלב הראשוני החברה תחזור לייצר את טבלאות השוקולד והמקופלת. הצפי הוא שכבר בשבועות הקרובים הם ישובו אל המדפים.

בנוסף, אושר למפעל להחזיר לייצור וופלים ואפיפיות ללא גלוטן. האישור ניתן לאחר שנעשו כל הפעולות עליהן הצהיר המפעל והוחזרו לעבודה הקווים שנוקו, נבדקו ושעומדים בסטנדרטים החדשים. בשלב זה טרם פורסם מתי הם ישובו אל המדפים.

הביקורת של משרד הבריאות

לפי הודעת משרד הבריאות, בחודשים האחרונים בוצעו במפעל עבודות תחזוקה במקביל להמשך תהליכי ייצור השוקולד במפעל מבלי שנלקחו בחשבון הסיכונים הפוטנציאלים העלולים להשפיע על תהליך הייצור ובקרת האיכות של המפעל.

מפעלי שטראוס, ארכיון (צילום: דוד כהןפלאש90)

עוד נאמר כי במהלך הביקורת של משרד הבריאות עדכן המפעל כי מספר שבועות לפני כן היתה חדירה של יונים לאתר הייצור במפעל. במשרד ציינו כי המפעל עדכן שהנושא טופל מיידית ואף הוזמן מדביר – אך יחד עם זאת, נדרש היה מהמפעל לעשות בדיקות מקיפות האם חדירת היונים השפיעה על בטיחות המוצר.