חדשות

הפרשן הפוליטי מודה: ה'רק לא ביבי' מת

אחרי שהיה אחד התומכים בהקמת ממשלת בנט - לפיד ובהדחת נתניהו, הפרשן הפוליטי אטילה שומפלבי מודה: הרל"ב מת

הפרשן הפוליטי מודה: ה'רק לא ביבי' מת
צילום: (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

הפרשן הפוליטי של אתר ynet, אטילה שומפלבי, מתייחס להתפרקות הרשימה המשותפת ואומר כי כעת צריך להקים ממשלת אחדות. שומפלבי, אחד התומכים הגדולים בהקמת ממשלת בנט – לפיד מודה כי קונספציית ה"רק לא ביבי" מתה.

בחשבון הטוויטר שלו כתב שומפלבי: "‏מחשבה מהירה וקרה: ההתפרקות של המשותפת הופכת את האפשרות של ממשלת אחדות (אולי גנץ נתניהו או גנץ נתניהו לפיד) להרבה יותר סבירה ממה שהייתה לפני שעה".

"תנשמו, תחשבו. בעיקר בשמאל המתאבד. חשיבה קרה. ממשלת אחדות היא צו השעה. הרל"ב מת, ומי שלא מבין את זה חי בסרט", כתב שומפלבי.

בנוסף, הפרשן הפוליטי עמית סגל מתייחס להתפרקות הרשימה המשותפת ולספקולציות לפיהן מדובר במהלך שדווקא מיטיב עם גוש השמאל, שכן בלי מפלגת בל"ד יהיה ללפיד יותר קל לשתף פעולה עם איימן עודה ואחמד טיבי.

"אני מסתכן בלהתבזות, אבל גם אם נתניהו ישיג רק 59 לא רואה סרט שמקימים ממשלה עם טיבי כסיף עודה ואלקין ושאשא ביטון", כתב סגל.

הפרשן העריך כי "אם לא תהיה ברירה שאשא ביטון, סער ואלקין יעדיפו לשבור את המילה וללכת על ממשלת ימין אבל שתהיה יציבה מאשר ממשלה עם המשותפת".

טיבי עודה
טיבי עודה| צילום: עודה וטיבי בהגשת הרשימות

סגל לא חסך בקורת גם מראש גוש השמאל – מרכז יאיר לפיד, וכתב: "אם במקום להשקיע חודש של מאמץ על פארש באיחוד המדומיין בין מרצ והעבודה, לפיד היה שם לב מה קורה במגזר הערבי, אולי לא היה מוצא עצמו הערב מול שוקת שבורה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

87
54
א
16.09.22

בשום אופן לא רוצים אחדות אסור לסמוך על השמאל

53
ימית
16.09.22

די לחרמות!!!

1
חרדה למדינה
17.09.22

די לפוליטיקאים מושחתים שעומדים למשפט (הנאשם נתניהו) ומורשעים (המורשע פעמיים דרעי).

52
משה
17.09.22

השמאל מסוכן למדינה