לכבוד חג פורים שיחול בימים הקרובים, תנועת אריאל פרסמה אסופת מתכונים לאוזני המן בטעמים חדשים ומרעננים. הוראות ההכנה לבצק מפורטות בהרחבה ולאחר-מכן מוצעות כ-20 אפשרויות שונות למילויים מתוקים ומלוחים. במקום להסתפק באוזני המן קנויים בטעמים המסורתיים – שוקולד, פרג ואולי ממרח תמרים – קבלו את המילויים החדשים והמפתיעים של פורים 2014. יש מספיק לכולם:
לחבר'ה: מילוי בטעם פיצה
קצצו בצל אחד דק, וטגנו אותו עד שיזהיב. ערבבו עם הבצל כוס רסק עגבניות, ותבלו באורגנו, במלח ובפלפל. בשלו את הרוטב עד לאידוי הנוזלים, והוסיפו כוס גבינה צהובה מגורדת.
לאחים הקטנים: מילוי טופי-מרשמלו
המיסו כוס סוכר במחבת יבשה עד להפיכת הסוכר לקרמל. בינתיים, הרתיחו בכלי אחר מיכל שמנת מתוקה, וכשהשמנת רותחת מזגו אותה לתוך הקרמל. חתכו חבילת מרשמלו [100 גרם] לחתיכות קטנות ככל האפשר, ערבבו את חתיכות המרשמלו עם תערובת הקרמל וקררו היטב.
לנועזים: מילוי פלפלים
חתכו שלושה פלפלים בצבעים שונים לרבעים. הכניסו לתנור למשך כ-40 דק' עד לריכוך, ולאחר-מכן הכניסו מיד לשקית אטומה. המתינו 10 דקות, הוציאו את הפלפלים, הסירו את הקליפה וחתכו דק. הוסיפו שום כתוש משני שיניים, 3 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ ומלח ופלפל לפי הטעם.
למתוחכמים: מילוי צימוקים ויין
ערבבו חצי כוס שקדים גרוסים, כוס צימוקים קטנים ו-2 כפות יין אדום. ערבבו פנימה ארבעה ביסקוויטים, ותבלו במעט ציפורן וקינמון.
לחובבי המסורת: מילוי שוקולד קלאסי
הרתיחו חצי כוס שמנת מתוקה. כשהשמנת רותחת, הוסיפו חפיסת שוקולד שבורה לקוביות וערבבו
עד להמסה מלאה. קררו היטב וערבבו פנימה חמישה ביסקוויטים מפוררים.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים