על רקע ההסכם בין איילת שקד למפלגת הבית היהודי, בליכוד בוחנים בשעות האחרונות (שני) שוב את ההשפעה של שריון איילת שקד או יוסי ברודני ברשימת הליכוד. מטרת השריונים, היא למנוע איבוד קולות לגוש הימין.
שקד במקום סילמן?
גורמים בליכוד מסרו לסרוגים כי שקד מעוניינת מאוד בשריון ברשימת הליכוד, שככל הנראה יהיה על חשבון המקום השמור לעידית סילמן.
עם זאת, בליכוד לא ששים לשריין את שקד, זאת משום שסקרים פנימיים מראים כי היא מורידה לליכוד מנדט עד שניים של מצביעי ליכוד שכועסים עליה בעקבות הישיבה בממשלה האחרונה.

אותם מנדט-שניים שיעזבו במקרה של שריון של איילת שקד יעברו לבן גביר-סמוטריץ׳, כך שלמעשה השריון שלה כן עשוי לחזק את גוש הימין גם על מחיר פגיעה בליכוד, ולכן אפשרות זו עדיין נבחנת.
האופציה השנייה שבוחנים בליכוד ודנים עליה מול מפלגת הבית היהודי היא ריצה משותפת של הבית היהודי עם מפלגת הליכוד. במקרה כזה יוסי ברודני ישוריין במקום ה-28 ברשימה, כשהדרישה של הבית היהודי היא להגיע עם מועמד נוסף מהרשימה שישוריין במקום 37.
על פי הסקרים הפנימיים שנבחנים בליכוד, ריצה משותפת עם ברודני והבית היהודי עשויה להחזיר כ-3 מנדטים של דתיים לאומיים שחונים כעת במפלגת ״המחנה הממלכתי״.

מה דעתך בנושא?
164 תגובות
28 דיונים
אברהם
אם ישרינו את אילת שקד אני לא בוחר יותר בליכוד
08:31 19.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוונגארד
בתגובה ל: אברהם
שריינו את שקד , חפשו אותי בסיבוב .
18:38 19.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אביעד אליהו
זו תהייה טעות קריטית לנתניהו
02:08 19.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ליכודניק מאוכזב
חחחחחחחחח אם הצעד הזה כן מתבצע ואיילת תשורין אז תשאר איתה לבד גם כך לא יעזור לך אתה כבר לא תהיה ראש ממשלה
17:28 16.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מש
אם איילת שקד בפנים הרבה מאוד קולות יהיו בחוץ וגם אני
20:20 15.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
לו היה זה אמת.אלפים לא היו מצביעים ליכוד .שיריון לשקד זו בגידה כאילו הכנסת את נפתלי.
01:12 15.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דורון הונללו
קישקושים של ביבי מטרה עד היום הוא לא רצה אותה בליכוד פרנסה
17:28 14.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ברכה הרשקוביץ
בא מלאך לשרה והציע לה להגשים לה משאלה אבל בתנאי שאיילת תקבל פי שתיים. חשבה שרה ואמרה טוב המשאלה שלי שתוציא לי עין אחת.
11:41 14.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אור
ביבי אם שקד משוריינת אנחנו לא בוחרים ליכוד מגיעה לה לשבת עם בנט בבית שגנב,מהמדינה 50 מיליון ואפדר לחדוב מי יבחר בה
10:26 14.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
אם שקד חוזרת לליכוד זה בתנאי שלא תהיה לה שום דרישה לתפקיד שר, ולא התערבות בנושא המשפטי.
07:20 14.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הציוני
ףפשוט אנשי צואה בכל רמ"ח איבריהם !
01:16 14.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר