נמשך הלחץ לאיחוד על יו״ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי שמסרבת בכל תוקף להתאחד עם מפלגת מרצ, כשהערב צפויה הפגנה שמתארגנת על ידי פעילי מחאת בלפור מול ביתה של מיכאלי תחת הקריאה – ״איחוד עכשיו!״.

בשעה האחרונה נשלחו מעל 50 אלף הודעות למתפקדי מרצ והעבודה במטרה להפעיל לחץ נוסף על מיכאלי. מאחורי ההודעות: מובילי ומובילות מחאת בלפור ובניהם אסף אגמון, שקמה שוורצמן ואמיר השכל.

ההודעה שנשלחה לפקודי מרצ והעבודה

בהודעות שנשלחו נכתב: ״ישנו סיכוי ממשי שהעבודה או מרצ לא תעבורנה את אחוז החסימה וכל מה שחלמנו עליו בבלפור ילך לפח. מרב, מדינת ישראל זה לא קזינו ולא מהמרים על עתידה. אל תהיי זאת שמחריבה את כל מה שנלחמנו עליו. אל תהיי חתומה על החרבת הדמוקרטיה״. בסוף ההודעה קריאה להגיע להפגנה הערב בשעה 19:00 מול ביתה של מיכאלי בתל אביב.

בינתיים גם הלחץ מכיוונו של ראש הממשלה לפיד נמשך, ובשל החשש שלו כי אחת מן המפלגות בגוש לא תעבור את אחוז החסימה הוא צפוי לזמן באופן רשמי את יו״ר מפלגת העבודה מיכאלי ויו״ר מרצ גלאון במוצאי שבת במטרה לשכנע אותן לרוץ במשותף.

מרב מיכאלי (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)