מחבל נורה ונהרג (רביעי) במהלך פעילות כוח צה"ל למעצר מבוקש במחנה הפליטים אלפארעה שליד טובאס. על פי הדיווח, הוא ניסה להשליך מטען לעבר כוח דובדבן, נפצע קשה מירי חי נגדו – ומת מפצעיו בבית החולים.
הירי אירע לאחר שבמקום התפתחה הפרת סדר בעקבות פעילות כוח צה"ל למעצר מבוקש. לפי הדיווחים, שמו של המחבל שנורה ומותו נקבע בבית החולים הוא יונב א-תאיה.
כזכור, בחודשים האחרונים יצא צה"ל למבצע מיוחד לסיכול טרור באיו"ש, במסגרתו נעצרו עד כה כ-1500 מבוקשים וסוכלו מאות פיגועים.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
הרמטכ"ל כוכבי, שהציג השבוע נתונים מחודשי הפעילות האחרונים סיפר: "נוכח עלייה חמורה בהיקף הפיגועים באיו"ש, יצא צה״ל לפני מספר חודשים למבצע ׳שובר גלים׳, והגביר משמעותית את פעילותו לסיכול הטרור. במסגרת המבצע עד כה נעצרו כ-1500 מבוקשים וסוכלו מאות פיגועים".
כוכבי הסביר כי "חלק מהעלייה בטרור נובעת מאוזלת ידם של מנגנוני הביטחון הפלסטינים המובילה לחוסר משילות באזורים מסויימים ביהודה ושומרון, ואלו מהווים קרקע פוריה לצמיחת הטרור".
"כמו תמיד, גם נוכח ההתפתחות הזו המבחן שלנו הוא אחד – הגנה על אזרחי מדינת ישראל, ומשימתנו היא לסכל טרור – נגיע לשם כך לכל עיר, שכונה, סמטה, בית או מרתף. הפעילות שלנו תימשך ואנו ערוכים להגביר אותה על פי הצורך".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים