בית המשפט המחוזי מרכז בראשון לציון אישר הבוקר (ג') את הסדר הטיעון עם עומרי גורן שהורשע בניסיון מסירת ידיעה לאויב ונגזר עליו 3 שנות מאסר.
גורן, הועסק בעבודות משק בית וניקיון בביתו של שר הביטחון בני גנץ. לפני עשרה חודשים, בנוב' 21', לאחר חקירה של המשטרה והשב"כ הוא נעצר, ומחקירתו עלה כי הוא פנה מיוזמתו, ימים ספורים קודם למעצרו, באמצעות רשת חברתית, לגורם המזוהה עם איראן והציע לסייע לו בדרכים שונות, נוכח גישתו לבית השר. בין היתר באמצעות תוכנת נוזקה אשר תאפשר נגישות למחשב המשמש את השר.
בנוסף התברר, במהלך החקירה, כי בכדי להוכיח יכולת ורצינות עומרי צילם מספר פריטים במקומות שונים בבית השר, אותם שלח לגורם האמור, ובהם תמונות מחשבים של השר. יודגש כי נוכח אמצעים ונהלי אבטחת המידע בבית השר, הוא לא נחשף לחומרים מסווגים, ובהתאם לא היו חומרים כאלו שהועברו ממנו לגורמים עימם יצר קשר.
בשב"כ הקימו צוות מיוחד כדי לבדוק את המחדל בו אדם עם הרשעות פליליות, עבר סיווג ביטחוני כדי לעבוד בביתו של שר הביטחון. בין היתר, הורשע גורן חמש פעמים בעבר בין השנים 2002-2013, בלא פחות מ-14 תיקים שונים. בין העברות בהן הורשע: שני אירועי שוד בנק, התפרצויות לבתים, גניבות ועוד. בעקבות העבירות הללו הוא שירת ארבעה מאסרים בכלא, כאשר מאסרו האחרון, בגין עבירות השוד, היה לתקופה של ארבע שנים.
מצוקה כלכלית
כאמור, היום אישר בית המשפט את הסדר הטיעון עם גורן שיצא בעונש מינימלי של 3 שנות מאסר, מהן כבר ריצה 10 חודשים. עוה"ד ענת יערי וגל וולף שמייצגים את גורן מטעם הסניגוריה הציבורית: "בסופו של דבר, ובניגוד לכל הפרסומים של הפרקליטות, כפי שטענו מתחילת הפרשה, אין המדובר במרגל ולא בפרשת ריגול, אלא מדובר באדם שהסתבך בחובות כלכליים, זיהה פירצה במעגל האבטחה וניסה לרמות ולהוציא כספים מהאקרים. גרסתו של הנאשם התקבלה במלואה וההסדר שהגיעו אליו הצדדים משקפת את מצב הדברים שטענו מתחילת הפרשה".
מה דעתך בנושא?
27 תגובות
6 דיונים
נגה שיפר
מעניין מאד. פתאום הוא לא ריגל לטובת איראן. הוא ריגל ועוד איך ריגל.על מי הפרקליטות המפגרת שיש לנו מנסה להגן? על בני גנץ, ועל מי שלא עשה...
מעניין מאד. פתאום הוא לא ריגל לטובת איראן. הוא ריגל ועוד איך ריגל.על מי הפרקליטות המפגרת שיש לנו מנסה להגן? על בני גנץ, ועל מי שלא עשה את תפקידו כראוי.
המשך 23:07 12.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ש
מעניין ממה פחד גנץ שלחץ על עסקת טיעון למרגל בבית שלו? שכחתם את הפריצה לנייד שלו שלא נבדק?
09:54 10.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עונש מגוחך
עונש על בגידה במדינה הינו גזר דין מוות. רק מניח את זה פה
23:00 07.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי ובר
ואיפה אחריותו של גנץ שמאפשר לגנן לטייל בביתו ולא על הדשא ? ומה עם המימד החמישי ? גנץ מסוכן.
14:57 07.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חייל
3 שנים !!! ????? זהו !!!!!
07:19 07.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עלי
כנראה גץ שותף לריגול? דווקא מתאים לו
20:26 06.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דובר עברית
עונש מאסר מרצים. הוא ריצה, הוא מרצה כעת וירצה בעתיד. "משרת" בבית הכלא - אלו סוהרים ולא האסירים. האסירים מרצים עונשי מאסר. עד כמה כתבים יכולים להיות עילגים וחסרי ידע בעברית?
18:05 06.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ר
נו מה שרציתים שיקבל עונש .מאסר.יש מי שישחרר אותו
16:28 06.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גליק
לא בטוח ביכלל שהוא מרגל או ניסה לרגל. כניראה תפסו קורבן. והכינו תעודת ביטוח על דברים שגנץ ליכאורה עשה או לא שם לב. יתרה מיכך גנץ הוא סמאל קיצוני שלא תחשבו אחרת. תיבדקו מי זו אשת המסומים שמפגינה עים הפלסתינאים נגד חיילי צהל והמדינה???? תיבדקו. תיבדקו ותפיצו ברשתות. אולי נימצא מאיפה מגיע הריגול?????
16:56 06.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יף
האיש סמרטוט. לא מבינה איך הוא היה רמטכל והיום שר בטחון כושל אסור לבחור במפלגה הסמרטוטית ממש ממלכתית עצוב שאנשים בוחרים בו ובלפיד פחי אשפה
16:14 06.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בן שרה
בתגובה ל: יף
הפה שלך ממש ביוב וגם ליזול לא יוכל לחטא את המיקרובים בפה ובגוף שלך. כל אידיוט במדינה הזאת חושב שהוא יחלק ציונים לשר הביטחון, הרמטכל ורטש הממשלה ללא כל ביסוס עובדתי. הסתה ודברי בלע לשמם.
21:01 06.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מ
המאונן לא יודע לשמור לא על הנייד ולא על הלפטופ
16:13 06.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר