לכבוד ראש השנה וחגי תשרי בהם כולנו תרים אחר מתכונים חדשים, קלים וטעימים, רשמו לפניכם את המתכון המנצח הבא: יש בו רימון שאי אפשר בלעדיו בחג, אבוקדו שמכניס גיוון ורוטב מצוין. בתאבון!

רכיבים:

  • 120 גרם עלי רוקט (או עלי בייבי מגוונים).
  • 2 אבוקדו. 
  • 10 צנוניות קטנות (או 5 גדולות).
  • 1 רימון אדום. 
  • חופן שומשום.
  • חצי חופן קצח.

  לרוטב:

  • 1/4 כוס דבש (או סילאן).
  • 1/4 כוס  שמן זית.
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי. 
  • 1 כף גדושה של חרדל דיז'ון גרגירים.
  • קורט מלח.
  • מעט פלפל לבן.
חגיגי ומרענן (צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

  1. בחרו קערת הגשה גדולה, רחבה ולא עמוקה (הסלט מרשים במיוחד כאשר הוא מונח במרכז השולחן ומוגש בקערה גדולה).
  2. הניחו בתחתית הקערה את עלי הרוקט (שטופים ויבשים) ופזרו אותם באחידות. 
  3. קלפו את האבוקדו, חתכו לחצאים ופרסו לפרוסות אחידות – פזרו אותן באופן אחיד על עלי הרוקט.
  4. שטפו ונקו היטב את הצנוניות. פרסו אותן לפרוסות אחידות ופזרו אותן בין פרוסות האבוקדו.
  5. הפרידו גרעינים של רימון אחד ופזרו אותם בנדיבות מעל האבוקדו והצנוניות.
  6. חממו מחבת וקלו מעט את השומשום, עד להזהבה.
  7. הניחו את הסלט בצד והכינו את הרוטב:
  • השתמשו בצנצנת גדולה מספיק, בעלת מכסה שנסגר היטב.
  • צקו לתוך הצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סגרו את המכסה ונערו היטב עד לקבל רוטב אחיד.
  • טעמו את הרוטב ותקנו טעמים במידת הצורך.
  • שימרו את הרוטב בצנצנת סגורה בתוך המקרר, עד להגשת הסלט. 

 הגשה:

    1. הוציאו את הרוטב מהמקרר ונערו היטב את הצנצנת בעודה סגורה.
    2. צקו את הרוטב על הסלט בצורה אחידה ובתנועה סיבובית – אל תערבבו את הרוטב בסלט, הניחו לו לחלחל בין שכבות הסלט.
    3. פזרו מעל הסלט את השומשום הקלוי ומעט קצח.
    4. הניחו את הסלט במרכז השולחן ולצידו הניחו שתי כפות גדולות, בעזרתן הסועדים יוכלו לקחת מן הסלט לצלחת

המתכון באדיבות beko