לכבוד ראש השנה וחגי תשרי בהם כולנו תרים אחר מתכונים חדשים, קלים וטעימים, רשמו לפניכם את המתכון המנצח הבא: יש בו רימון שאי אפשר בלעדיו בחג, אבוקדו שמכניס גיוון ורוטב מצוין. בתאבון!
רכיבים:
- 120 גרם עלי רוקט (או עלי בייבי מגוונים).
- 2 אבוקדו.
- 10 צנוניות קטנות (או 5 גדולות).
- 1 רימון אדום.
- חופן שומשום.
- חצי חופן קצח.
לרוטב:
- 1/4 כוס דבש (או סילאן).
- 1/4 כוס שמן זית.
- 1/4 כוס חומץ בלסמי.
- 1 כף גדושה של חרדל דיז'ון גרגירים.
- קורט מלח.
- מעט פלפל לבן.

אופן ההכנה:
- בחרו קערת הגשה גדולה, רחבה ולא עמוקה (הסלט מרשים במיוחד כאשר הוא מונח במרכז השולחן ומוגש בקערה גדולה).
- הניחו בתחתית הקערה את עלי הרוקט (שטופים ויבשים) ופזרו אותם באחידות.
- קלפו את האבוקדו, חתכו לחצאים ופרסו לפרוסות אחידות – פזרו אותן באופן אחיד על עלי הרוקט.
- שטפו ונקו היטב את הצנוניות. פרסו אותן לפרוסות אחידות ופזרו אותן בין פרוסות האבוקדו.
- הפרידו גרעינים של רימון אחד ופזרו אותם בנדיבות מעל האבוקדו והצנוניות.
- חממו מחבת וקלו מעט את השומשום, עד להזהבה.
- הניחו את הסלט בצד והכינו את הרוטב:
- השתמשו בצנצנת גדולה מספיק, בעלת מכסה שנסגר היטב.
- צקו לתוך הצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סגרו את המכסה ונערו היטב עד לקבל רוטב אחיד.
- טעמו את הרוטב ותקנו טעמים במידת הצורך.
- שימרו את הרוטב בצנצנת סגורה בתוך המקרר, עד להגשת הסלט.
הגשה:
-
- הוציאו את הרוטב מהמקרר ונערו היטב את הצנצנת בעודה סגורה.
- צקו את הרוטב על הסלט בצורה אחידה ובתנועה סיבובית – אל תערבבו את הרוטב בסלט, הניחו לו לחלחל בין שכבות הסלט.
- פזרו מעל הסלט את השומשום הקלוי ומעט קצח.
- הניחו את הסלט במרכז השולחן ולצידו הניחו שתי כפות גדולות, בעזרתן הסועדים יוכלו לקחת מן הסלט לצלחת
המתכון באדיבות beko
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים