סגן השר לשירותי דת, הרב אלי בן דהן מגיב הבוקר (ב') להשתלחות רבנים חרדים ברבני הציונות הדתית.

בכנס באוניברסיטת אריאל שפתח השתלמות של עובדי חברה קדישא, בהשתתפות הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו, אמר הרב בן דהן: "הציבור שנמצא כאן כולנו ביחד פועלים למטרה אחת לקדש שם שמיים, להאהיב את שירותי הדת על עם ישראל. מאוד נעצבתי על האמירות שנאמרו ביומיים האחרונים על הרב אבינר, רב מפיץ תורה הגדול ביותר שיש, "רשע וחוטא, מזרע עמלק", אלה אמירות שמקומם לא יכירם. להגיד על רבנים שהם בהמות ומטומטמים כך קרא הרב בעדני. מה אלה ההתבטאויות האלה והמילים האלה?"

"אלה אמירות שאסור שתאמרנה ואני מקווה שהרב הראשי הרב לאו שיושב כאן, יאמר זאת בקולו. כולנו צריכים לפעול יחד ולא לגרום לחילול השם. האמירות שנאמרו גורמות אך ורק לחילול השם."

כתב ישראל היום יהודה שלזינגר ציטט את הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו שאמר "התקשרתי לרב אבינר אמרתי שלא יעשה כן בישראל. לא זו דרכה של תורה".

מוקדם יותר היום הבאנו את דבריו של דובר ישיבות ההסדר הרב זאב קרוב שאמר באותו עניין : "יש הדורשים התנצלות מרבנים אלה, לא צריך לבקש לחקור אותם ואין אנו זקוקים להתנצלותם, אלא יש לרחם עליהם", אומר הרב קרוב. "אין אדם מדבר אלא מהרהורי ליבו. כנראה  והם נמצאים במקומות מאד נמוכים ומשם הם שואבים את אוצר המילים והביטויים שלהם."

לגבי הרב מוצפי העיר הרב קרוב בציניות: "ביניהם כנראה גם כאלה אשר קרבת עמלק להם והם יודעים מי מזרעו ומי לא. במילים אחרות 'כל הפוסל במומו פוסל'."

"נתפלל עליהם שהקב"ה יאיר את עיניהם ויחזרו בתשובה שלמה. הקב"ה יוציאם מהמקומות הנמוכים והאפלים כל כך בהם הם נמצאים, לאורה וליראת שמים אמיתית."