בחירות 2022

החרדים מסמנים את כהנא כמחסום: "חייב לשלם מחיר"

בסיעות החרדיות מחדדים שידרשו למזער את השפעת מתן כהנא במקרה של שיתוף פעולה עתידי עם המחנה הממלכתי. ח"כ מהסיעות החרדיות לסרוגים: "הוא חייב לשלם מחיר על הבריונות שלו"

((צילום: יונתן זינדל, פלאש 90))

שבוע אחרי צירופו של שר הדתות לשעבר מתן כהנא ל"מחנה הממלכתי" – במפלגות החרדיות מחדדים בימים האחרונים את המסר לפיו כהנא יהווה מחסום לשיתוף פעולה אפשרי בעתיד. ח"כ מהסיעות החרדיות הדגיש הבוקר בשיחה עם סרוגים כי ידרשו שכהנא לא יהיה בעל תפקיד בר השפעה, בכדי ש"שילם מחיר על הבריונות שלו", כדבריו.

הח"כ החרדי התייחס לשאלה על ישיבה עתידית בממשלה עם המחנה הממלכתי, והדגיש כי ידרשו למזער את השפעת כהנא: "אם ישימו אותו יו"ר ועדת האקלים – אז אני מניח שזה לא יפריע, צריך שיהיה בתפקיד שהוא לא בר השפעה, או שיהיה בלי תפקיד".

הח"כ הוסיף ואמר: "הוא צריך לשלם מחיר על הבריונות שלו".

למעשה, במפלגות החרדיות מחדדים שוב ושוב בימים האחרונים כי יוכלו אמנם לשבת בקואליציה עם כהנא – ובלבד שישמש בתפקיד חסר השפעה, כאשר הסיבה לכך היא מאבקו ברבנות בתקופתו כשר דתות.

כהנא נגד חרדים
כהנא נגד חרדים| צילום: כהנא נגד החרדים. ארכיון (צילום: ערוץ הכנסת)

יצויין, כי על פי סקר שנערך בחודש יוני על ידי מכון "נתוני אמת" בקרב 2699 חרדים, עולה כי 81% מהציבור החרדי חושב כי המפלגות החרדיות צריכות להתנות את כניסתם לממשלה בביטול רפורמת הכשרות של ח"כ מתן כהנא

כזכור, כהנא הצטרף בשבוע שעבר למחנה הממלכתי כנספח של הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט ולאחר משא ומתן שניהל עם המפלגה.

גנץ התקשה בתחילה לצרף את כהנא למפלגה, וזאת בעקבות הרצון של גנץ בשיתוף פעולה עם החרדים – שכאמור סימנו את כהנא כמטרה בעקבות רפורמת הכשרות וחוק הגיור שהותקפו על ידי ההנהגה החרדית והרבנים הראשיים.

החשש של גנץ היה שלא תתאפשר ישיבה בקואליציה עם המפלגות החרדיות אם כהנא יצטרף לרשימת כחול-לבן. היום מתברר כי ייתכן ומי שיצטרך לשלם על המהלך הוא לא גנץ אלא כהנא עצמו.

כהנא והמחנה הממלכתי לא הגיבו לדברים

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

89 תגובות
44
אני בעד מתן כהנא
30.08.22

בושה לחרדים וליהדות שהם מחזיקים אם הם לא מקבלים את כהנה .מלח הארץ טייס קרבי הטא הוא היהדות האמיתית ולא החרדים הטפילים האלה עול כבד על המדינה סחטנים ועוד יש להם חוצפה .תתביישו

הצטרפו אלינו