שר הביטחון בני גנץ, נחת לפנות בוקר (שני) בטוקיו יפן, לביקור המציין 70 שנות יחסים דיפלומטיים בין המדינות, ולצורך סדרה של פגישות מדיניות וביטחוניות עם בכירי הממשלה.

זוהי הפעם הראשונה מזה עשור ששר ביטחון ישראלי מבקר ביפן, הפעם האחרונה הייתה בשנת 2012.

שר הביטחון נפגש עם מזכיר הקבינט של יפן מאטסונו הירוקאזו, עם היועץ לביטחון לאומי של יפן אקיבה טאקאו  ועם שגריר ארה"ב ביפן רם עמנואל.

ביקור שר הביטחון ביפן (צילום:אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

כמו כן, בעוד מספר שעות, ישתתף שר הביטחון בטקס מיוחד לכבוד סגן שר ההגנה היפני לשעבר, נאקיאמה יסוהידה מתומכיה הגדולים של מדינת ישראל, במעמד שר ההגנה היפני.

שר הביטחון יעניק לנאקימה תעודת הוקרה בשם ממשלת ישראל ומערכת הביטחון.

ביקור שר הביטחון ביפן (צילום:אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

בנוסף, מחר (שלישי), צפוי להיפגש גנץ עם מקבילו, שר ההגנה האמאדה יאסוקזו ולהתקבל במשמר כבוד במשרד ההגנה היפני. לאחר מכן ייפגש שר הביטחון עם שר החוץ היפני האיאשי יושימאסה.

לשר הביטחון מתלווים לאורך ביקורו ביפן: מנכ"ל משרד הביטחון אלוף במיל' אמיר אשל, ראש המטה מעיין ישראלי, שגריר ישראל ביפן גלעד כהן, המזכיר הצבאי לשר הביטחון תא"ל יקי דולף ונספח ההגנה של ישראל בטוקיו אלון יהושע.