מתכון לחלה מתוקה
1 ק"ג קמח לבן מנופה.
כף אחת של שמרים יבשים
כף אחת שטוחה של מלח
כ-30 גרם מרגרינה
כ-120 גרם סוכר (אפשר להוריד בכמות, למי שלא אוהב מתוק)
2.5 כוסות מים פושרים.
חלמון ביצה עם מעט מים, להברשה
שומשום
מתכון לחלה מתוקה – אופן ההכנה
מערבבים את החומרים היטב, עד שנוצר בצק שנעים לעבד אותו.
מניחים בקערה, מכסים עם ניילון נצמד ומניחים למנוחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
כשהבצק תפח היטב, יוצרים את צורת החלה האהובה עליכם. מברישים את נוזל החלמון והמים מעל ומפזרים שומשום.
אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
שבת שלום!
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אסתי
במקום מרגרינה שלא בריאה אני מכינה חלות עם חצי כוס שמן.
17:34 09.03.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר