המחתרת החרדית: תכננו לחמש את הגבעות
הנין של הרב חיים קנייבסקי והרב אהרון נעצר על ידי השב"כ בחשד שתכנן להקים מחתרת חרדית לביצוע תג מחיר נגד פלסטינים. "התוכנית הייתה לחמש את הגבעות, לשים בכל אזור סוג של אמל"ח"

נין של הרב חיים קנייבסקי והרב הרב אהרון יהודה שטיינמן נעצר לפני כחודש וחצי על ידי בחשד לקשירת קשר לצורך ביצוע פשע לאומני, יצירת אמל"ח, סחר באמל"ח, החזקת אמל"ח וייצור חומרי נפץ ביתיים, כך דיווח העיתונאי עקיבא ווייס בכאן חדשות.
א' הפך את חדרו בפנימייה בישיבה במודיעין עילית – למעבדת נפץ. מטרתו הייתה לחמש את הגבעות במטענים וחומרי נפץ כדי לבצע פעולות תג מחיר נגד פלסטינים.
בפרויקט ששודר הערב, החשוד מודה בפני המצלמות בחשדות המיוחסים אליו, בהכנת המטענים והאידאולוגיה מאחורי המחתרת.
"התכנון היה להקים מחתרת חרדית, זה לא לפנצ'ר עוד איזה צמיג בשייח ג'ראח. זו תוכנית סדורה ברמה של המחתרת", אומר א'.
"כל מטען היה עשוי סך הכול מאבקת שריפה, בקבוק גז ופרינגלס ריק. כל מטען עולה בערך 40 שקל. המטען הראשון שעשיתי התפוצץ לי בידיים כשזרקתי אותו מהחדר.
התוכנית הייתה לחמש את הגבעות, לשים בכל אזור סוג של אמל"ח שיהיה קל לשחרר אם ירצו. לכן לא ערבבתי אף אחד מהגבעות, כולם היו חרדים, כי ידעתי שבישיבות יש לשב"כ הכי פחות דריסת רגל".
ביום שישי נעצר א' שוב בחשד שאיים על חוקר ימ"ר ש"י במשטרה, ואיים למלכד את הישיבה שבה הוא לומד במודיעין עילית במטעני חבלה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו