מתכון לגלילות פילו במלית גבינות ותרד

8 עלי פילו מופשרים לילה במקרר

50 גרם חמאה מומסת

מצרכים למלית תרד:

200 גרם עלי תרד קצוצים

2 כפות חמאה

200 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה

10 גרם גבינת פרמז'ן מפוררת

מתכון לגלילות פילו במלית גבינות ותרד – אופן ההכנה

ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את התרד ומערבבים 2-3 דקות.

מעבירים את התרד לקערה ומפוררים מעל את הגבינות ואת הביצה.

פורשים 2 עלי פילו ובעזרת מברשת, מורחים עליהם את החמאה המומסת.

פורסים מעל עוד שני עלים ומורחים עליהם את החמאה המומסת, מניחים לאורך ממלית הגבינות והתרד, ויוצרים גלילה. יוצרים גלילה נוספת מ- 4 העלים הנוספים. מורחים את הגלילות בחמאה ומניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד להזהבה, נותנים לגלילות להצטנן כדקה ומגישים.