כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

לזימי סינק

"הופתעתי, לא האמנתי שזה יכול להגיע" – כך הגיבה הערב (שלישי) ח"כ נעמה לזימי בראיון ראשון ל"סרוגים" אחרי ההישג שלה בבחירות לרשימת מפלגת העבודה, בהן נבחרה למקום השני ברשימה אחרי היו"רית מרב מיכאלי.

"אני מרגישה נהדר" אמרה לזימי, "אני רוצה להודות לכל המתפקדים והמתפקדות, לפעילים ולמתנדבים המדהימים שהביאו אותי למקום הזה, כי זה לא היה קורה לבד, זו הייתה עבודה קשה"

לדבריה: "הופתעתי מהתוצאה, אני כיוונתי לחמישייה, רק התחלתי, הייתי חדשה. לא האמנתי שזה יכול להגיע גם ככה, אבל מסתבר שמתפקדי המפלגה יודעים להעריך עבודה קשה ואת העיסוק בחיים עצמם, ברווחה, בחיים בכבוד, בתיקון, בישראל שאנחנו רוצות ורוצים לראות פה".

לזימי אחרי התוצאות הערב (צילון: תומר נויברג, פלאש 90)
המקומות שאחרי לזימי ברשימה (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)

מוקדם יותר הערב הודיעו בעבודה על תוצאות ההצבעה שקבעה את סדר המועמדים ברשימת המפלגה לכנסת ה-25. אחוז ההצבעה הסופי עמד על כ-57% מבעלי זכות הבחירה, המהווים כ-22 אלף מתפקדים.

המנצחת הגדולה בפריימריז היא כאמור נעמה לזימי, שתוצב במקום השני ברשימה אחרי מרב מיכאלי. לזימי, שנכנסה כחברת כנסת נורווגית זכתה לתמיכתו של המחנה הסוציאל דמוקרטי במפלגה, ביניהם היו"רים לשעבר עמיר פרץ ושלי יחימוביץ'.

במהלך השנה האחרונה היא זכתה לתמיכה רחבה בקרב צעירים והתמקדה בנושאים כלכליים חברתיים גם במהלך הקדנציה שלה בכנסת.

עוד נקבע כי גלעד קריב יוצב במקום השלישי, אחרי שעבד רבות בשטח בשנה האחרונה ויצר שיתופי פעולה מאחורי הקלעים במטרה להגיע למעלה הרשימה. אפרת רייטן תהיה במקום הרביעי, ורם שפע במקום החמישי. אמילי מואטי, שהייתה האישה הבכירה ברשימה אחרי מיכאלי, הידרדרה למקום השישי.