מבזקים
סרוגים

לידה בצל הלחימה: מעיין כרעה ללדת בממ"ד ביתה

מעיין גרינברג, המתגוררת במועצה אזורית חוף אשקלון, ילדה בן זכר בממ"ד ביתה בליווי טלפוני של חובשת מד"א, בזמן שברקע מטח ירי רקטי מרצועת כזה לעבר ישראל

י"א אב התשפ"ב
לידה בצל הלחימה: מעיין כרעה ללדת בממ"ד ביתה
לידה בצל הלחימה: מעיין כרעה ללדת בממ"ד ביתה צילום: אמבולנס מד"א, ארכיון (צילום: דוברות מד"א)

אתמול (ראשון), בצל המטחים הכבדים שנורו מרצועת עזה לעבר יישובי הדרום התקבל דיווח במוקד מד"א על אישה שכורעת ללדת בקיבוץ גברעם הנמצא במועצה אזורית חוף אשקלון.

הפסקת האש: הוסרו כל ההגבלות על העורף
הפסקת האש: הוסרו כל ההגבלות על העורףצילום: הפסקת האש: הוסרו כל ההגבלות על העורף

מעין גרינברג, שהייתה בהריון מתקדם, הרגישה כי הלידה מתקרבת וחששה לצאת לבית החולים בעוד האזעקות לא פוסקות.

מעיין, החובשת והרך הנולד (צילום: דוברות מד"א)

היא התקשרה למוקד מד"א על מנת לקבל סיוע, חובשת מד"א החלה להדריך את מעין כיצד לקבל את הלידה, בסיוע חברתה אסתר, הדולה שליוותה אותה.

בתום דקות ארוכות והדרכה של החובשת בטלפון, הגיח לעולם בן זכר בממ"ד ביתה של מעיין והשניים פונו לבית החולים.

חובשת רפואת חירום במוקד מד״א ירין חייט: "קבלת הלידה הייתה אירוע מרגש של נחת ושמחה. התרגשתי מאוד לפגוש את מעין והתינוק בבית החולים, רגעים מהסוג הזה נותנים לנו, צוותי מד״א – את הדלק להמשיך ולעשות הכל על מנת הציל חיים."

ירי רקטי לידה מד"א עלות השחר