מסעדת ריבר הכשרה במגדלי בסר ברמת גן היא מוסד קולינרי יוצא דופן, בהתחשב במסעדות שמקיפות אותו. משום שבראש-ובראשונה הוא מאפשר גם לשומרי מצוות ליהנות מהמטעמים של ריבר, לשבת ברמת גן ולהרגיש ביפן.

ריבר בנויה על טעמים אסייתים שהותאמו לחיך הישראלי. הרגשנו זאת היטב במנת הפתיחה שטעמנו – סלט ריבר שהורכב משלושה סוגי חסה ברוטב וינגרט, עם בוטנים וקריספי בטטה מעל. היה טעים, כמעט ביקשנו עוד.

אחר-כך נחתו על שולחננו סיגרים ממולאים בעוף עם צי'לי מתוק. מנה שהייתה קלילה על הלשון ואפשרה לנו לשמור מקום גם למנה הבאה – גיוזה צמחונית. מדובר בכיסוני בצק נהדרים מלאים בירקות מוקפצים, פטריות שיטאקי, תרד שום ובוטנים, בטטה וצ’ילי.

רגע השיא בביקור הקצר שלנו בריבר הכשרה התרחש כשהגיע שלב העיקריות. על שולחננו הונחה, אחר כבוד, מנת הדגל (לפחות מבחינתנו) של ריבר. מדובר ב"קימונו הירוק" – אטריות ביצים מוקפצות עם נתחי עוף, עלי תרד, בוק צ’וי, זוקיני, שעועית ירוקה, ברוקולי, בצל ירוק וכרישה.

טעמנו גם סושי וגם שני קינוחים נהדרים שהותירו לנו טעם מתוק בפה.

אין ספק – עם הכשר מספק ומחירים שווים לכל נפש, ריבר יכולה להפוך למקום בילוי מועדף עבור זוגות דתיים.

בצאתנו מריבר, ביקשנו מהשף מתכון לפאד התאי שמוגש במקום וזוכה לשבחים. הנה הוא לפניכם.

מתכון לפאד תאי – החומרים

250 גרם אטריות אורז מושרות שעה במים לפחות שעה

1 גזר קטן חתוך למקלות דקים.

1 חופן נבטים סינים

1 בצל ירוק חתוך למקלות של 2-3 ס"מ

1 ביצה

1 כפית רוטב דגים

1 כפית סוכר

חצי כפית מלח

חצי כוס טופו חתוך לקוביות

חצי כוס מרק ירקות/עוף מסונן

1 ביצה

חצי לימון

1 כף שמן לטיגון

בוטנים קצוצים לקישוט

מתכון לפאד תאי – אופן ההכנה

• מחממים היטב את השמן בווק/מחבת גדולה, מוסיפים את הביצה ומטגנים מעט.

• מוסיפים את הגזר והטופו ומטגנים מעט. מוסיפים את האטריות, רוטב הדגים, סוכר, מלח והציר. מקפיצים תוך ערבוב עד שהנוזלים כמעט נספגים לגמרי והאטריות מתרככות.

• מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים. סוחטים את חצי הלימון. בודקים תיבול, מפזרים את הבוטנים ומגישים.