בהופעה לפני פורום העסקים של אוניברסיטת בר-אילן (חמישי) אמר השר סילבן שלום כי נשקלים צעדים נרחבים שיובילו להתייעלות חברת החשמל. "נפעל לצמצום ההוצאות של חברת החשמל, לצמצום ההטבות של עובדי חברת החשמל. בנוסף נשקול להנפיק את חברת החשמל ולהפוך אותה לחברה ציבורית". השר הוסיף ואמר כי במסגרת הרפורמה בחברת החשמל הוא יבחן כניסת מתחרים ויצרנים פרטיים.
בהתייחסו לסוגיית הגז אמר שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים: "ההשפעה של הגז הטבעי על ישראל היא רחבה. עמדתי על ההחלטה לייצא 40% בלבד ולהשאיר 60% מן הגז בארץ. אנו נפעל לפיתוח תעשיית הגז בישראל. כך נוכל לפעול להורדת מחירים בכל התחומים בתעשייה: בחשמל, במים ובייצור".
השר לפיתוח הנגב והגליל התייחס גם לסוגיה האיראנית והזהיר מפני קריסת הסנקציות. "התרופפות הסנקציות עלולה להשפיע עלינו בצורה קשה. אם תהיה פצצה איראנית, הדבר יביא למירוץ חימוש גם במצרים, גם בערב הסעודית וגם בטורקיה. ראשי הנפץ האלה יהיו מכוונים כלפיי ישראל".
השר לפיתוח הנגב והגליל שיבח את שיתוף הפעולה בין אוניברסיטת בר-אילן למשרדו בהקמת הפקולטה לרפואה בצפת. "שיתוף הפעולה בין המשרד לפיתוח הנגב והגליל הוא יוצא מן הכלל. בתוך פחות משנה למעלה, התווספו לפקולטה מעל 600 סטודנטים. אני בטוח כי הקמת הפקולטה תמשיך לפתח ולשדרג את הגליל". בתוך כך, רמז על כוונתו לרוץ לנשיאות המדינה כאשר פנה לנשיא האוניברסיטה ואמר. "פרופ' הרשקוביץ הוא האדם הראשון שלימד אותי כיצד אפשר להפוך משר לנשיא".
ימין לשמאל: נשיא בר-אילן, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, יו"ר אגודת ידידי בר-אילן, דוד פורר, השר סילבן שלום ומנכ"ל בר-אילן, מנחם גרינבלום.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
שמעוני
סילבן שייך לאלפיון העליון. נכון שהוא יליד טוניס ונכון שהיה עני בצעירותו כעדיין רכב על אופנוע. מאז נישואיו לג'ודי ניר מוזס הוא הפך לשמחתו למיליונר. מאז עבר סילבן מחוג האופנוע...
סילבן שייך לאלפיון העליון. נכון שהוא יליד טוניס ונכון שהיה עני בצעירותו כעדיין רכב על אופנוע. מאז נישואיו לג'ודי ניר מוזס הוא הפך לשמחתו למיליונר. מאז עבר סילבן מחוג האופנוע לחוג הסילון. אם יתמנה לנשיא הוא יטייל בעולם. כל דאגתו היא להמשיך את חחי המלכים שלהם הסתגל מאז היה שר חוץ, בעוד 7 שנים להתחלף איתו בראשות הממשלה כאשר ביבי הופך לנשיא. בדיוק כמו מה שקרה עם פוטין ומדבדב ברוסיה. מי שתומך הסילבן לנשיאות תומך במדינה פלסטינית ובשלטון של כנופיה שלטת נתניהו-סילבן בישראל. ראו הוזהרתם.
המשך 16:34 21.03.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר