יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר הגיע הבוקר (חמישי) לחזק את תושבי הדרום ויישובי עוטף עזה, זאת על רקע המתיחות הביטחונית באזור בימים האחרונים. אלא שכעת הודיע אלוף פיקוד הדרום לבן גביר כי הוא לא יוכל להיכנס כעת ליישובים מחשש לביטחון לחייו.

בן גביר סיפר כי כאשר הגיע לצומת ניר עם, הוא נחסם על ידי שוטרים שמסרו כי הוא יכול להיכנס ברגל ולא ברכב. בתגובה הוא הודיע כי בכוונתו להיכנס ברגל לישובים – אך בשלב הזה אלוף פיקוד הדרום הבהיר כי יוכל להיכנס ליישובים רק בשעות החשיכה, וזאת למרות חסינותו הפוליטית.
"באתי לפתוח את המצור. אני אוהב את החיילים והשוטרים שלנו, אבל הבעייה היא במדיניות" אמר בן גביר בעקבות האירוע. "המציאות שבה תושבים יכולים להיכנס ולצאת מהישובים רק באופן רגלי ורק בשעות החשיכה היא הזויה ומהווה פשיטת רגל מוסרית ובטחונית של ממשלת ישראל".
כזכור, אמש נערכה הערכת מצב בה הוחלט שבסופה הוחלט כי הכוננות ביישובי עוטף עזה תימשך גם היום, וכתוצאה הכבישים הסמוכים לגבול יישארו חסומים. זהו היום השלישי למצור על תושבי הדרום ויישובי עוטף עזה.
תגובות
תבוסתנות מצד צה"ל .במקום לצאת למתקפת מנע דרסטית ברצועת עזה במבצע לזמן ארוך ולא להתחשב בדעת הקהל העולמית.עוצרים את צעדיהם של פוליטיקאים
, מתחשבים לא בדעת הקהל העולמית אלא בהורי בחיילים שלא רוצים להיות הורים שכולים. גם אם מנצחים - למלחמה יש מחיר. סביר להניח שאתה לא ראית מלחמה מקרוב ולא קברת חברים - אל יתהלל חוגר כמפתח, ובודאי אל יתלהם מי שלא עתיד לשלם את מחיר המלחמה.
צודק. הגיע הזמן לפנות את המתנחלים מעוטף עזה. כל האיזור מסוכן וקרוב לעזה. לפנות הכל עד באר שבע. אה, שכחתי, גם באר שבע בטווח הטילים. אז ילללה, לכו לאירופה. או לארה"ב וקנדה. חבל על החיים של הצעירים שלנו. הקמת המדינה הייתה טעות חמורה. 25,000 חיילים שילמו בחייהם על החלום הציוני. בקרוב הסכנה תהיה יותר גדולה. הגרעין האיראני מתקרב
מחכים שהחרדים יתגייסו לקרבי
מי צריך אותך שם? אפס בנסיון צבאי!!
ואתה אפס עם ניסיון צבאי
שזה לא המקום שלך יאללה לך הביתה