ראש הממשלה יאיר לפיד הגיב הערב (רביעי) לאירוע האלימות שנרשם בבית החולים רמב"ם שבחיפה, במסגרתו סייעת של מערך הסיעוד הותקפה על ידי מטופל ואיבדה את הכרתה. בדבריו גינה את האירוע וקרא לקדם הצעות שיגנו על צוותי הרפואה בבתי החולים.

"לא יכול להיות שעובדת צוות רפואי בבית חולים תותקף בידי מטופל. אי אפשר להתעלם מהזעקה שעולה מהצוותים הרפואיים, שנאלצים לספוג אלימות בלתי נסבלת בבתי החולים ובמרפאות" אמר לפיד. "נתמוך ונקדם כל הצעה שנועדה להגן על הצוותים הרפואיים, בדיוק כפי שהם שומרים עלינו. דמם של הצוותים הרפואיים לא יהיה הפקר".

כאמור, מוקדם יותר היום דווח כי סייעת של מערך הסיעוד באחת המחלקות הפנימיות בקריה הרפואית רמב"ם הותקפה על ידי מטופל. לפי הודעת בית החולים, האירוע התרחש ליד מיטת מטופל בשנות ה-50 לחייו שאמור היה להשתחרר היום מאשפוז. הסייעת סיפרה שניסתה לסייע למטופל להתלבש – ואז הוא תקף אותה באגרופים היישר לראשה. כתוצאה היא נפלה אל הרצפה ואיבדה את הכרתה למשך מספר דקות.

בעקבות האירוע הסייעת פונתה למיון עם חבורה במצחה, ונבדקה מבחינה רפואית. עוד נמסר כי התוקף עוכב על-ידי שוטר בית החולים שהוזעק מיד למקום, והמשטרה תחליט אם לבקש את הארכת מעצרו.