בדרך להכרעה: ראש הממשלה יאיר לפיד נפגש היום (רביעי) עם שני המועמדים לתפקיד הרמטכ"ל – האלוף אייל זמיר והאלוף הרצי הלוי, בלשכת רה"מ בירושלים. לפי הודעת לשכת ראש הממשלה, לפיד נפגש בנפרד עם כל אחד מהמועמדים, לשיחה מעמיקה, ושמע מהם על תפיסת עולמם הביטחונית.

בתום הפגישות לפיד אמר כי " הרמטכ״ל הוא אחת מהדמויות החשובות לביטחון ישראל, ושני המועמדים הם מפקדים מצוינים עם ניסיון מבצעי רב וחלק גדול בשמירה על בטחון המדינה ואזרחי ישראל".

(צילום: חיים צח\לע"מ)

הפגישות של לפיד עם שני המועמדים מגיעות אחרי שבשבוע שעבר שר הביטחון בני גנץ ערך סבב ההתייעצויות עם בכירים לשעבר במערכת הביטחון, זאת לקראת מינוי הרמטכ"ל ה-23 של צה"ל. במסגרת זו נפגש עם שר האוצר ושר הביטחון לשעבר אביגדור ליברמן, שר החוץ והרמטכ"ל לשעבר, רא"ל (במיל') גבי אשכנזי ושר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר, רא"ל (במיל') שאול מופז.