ראש הממשלה יאיר לפיד במכתב למזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש: "יש להדיח ולפזר מיידית את חברי ועדת החקירה נגד ישראל".

ראש הממשלה יאיר לפיד שלח היום (ראשון) מכתב למזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, בדרישה להדיח מיידית ולפזר את חברי ועדת החקירה נגד ישראל.

"מר גוטרש, אני קורא לך היום לכבד את מילותייך במקרה השערורייתי הזה, ולהעמיד דברים על דיוקם – הדבר הזה לא יכול לעבור בשתיקה" כתב ראש הממשלה במכתבו למזכ"ל האו"ם.

עוד הוא הוסיף: "השמצות בדבר "לובי יהודי" שפועל כדי "לשלוט" בתקשורת, מזכירות את הימים החשוכים ביותר של ההיסטוריה המודרנית".

לפיד מבקש: "המאבק נגד האנטישמיות אינו יכול להתנהל רק באמצעות מילים בלבד. הוא דורש פעולה. זה הזמן לנקיטת פעולה – זה הזמן לפזר את הוועדה".

דרישת ראש הממשלה באה בעקבות התבטאויות אנטישמיות של חבר הוועדה, מר מילון קוטארי, המצטרפות לשורת אירועי אינשטימיות ותופעה אנטי-ישראלית מובהקת, הקיימת בוועדת החקירה של האו"ם.