קבבוני ביס מדגים וירוקים:
מנת דגים טעימה, מקורית, שגם נראית מעולה על הצלחת. היא דורשת ללכת לקניות, אבל אם אתם מארחים לארוחת ערב, זו אופציה מעולה.
מצרכים:
- 800 גרם נסיכת הנילוס טרי טחון (זה שווה בערך לדג שלם במשקל 1.300 ק״ג)
- 1/3 חלק עליון של צרור כוסברה
- 1/3 חלק עליון של צרור פטרוזיליה
- 1 בצל יבש גדול
- 1/2 כוס שיבולת שועל טחונה דק (קוואקר)
- כפית מלח צמחי מרפא/ מלח ורוד הימאליה ופלפל אנגלי טחון
אופן ההכנה:
- קצצו את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל.
- הכניסו לתוך קערה את כל המרכיבים וערבבו בעדינות.
- הכינו מראש קבבונים בגודל ״זרת״, כך הם יהיו קטנים וכייפים.
- על מחבת פסים שחומם מראש, הניחו את הקבבונים, אין צורך בשמן.
- 2 דקות על כל צד יעשו את העבודה.
טיפ להגשה:
הגישו מעל יוגורט עיזים ועלי זעתר טריים, סחטו מיץ עגבניה מעל הדגים ופזרו מעט טחינה גולמית. מושלם.
באדיבות מורן שטרום, נטורופתית מוסמכת

דג מרוקאי חריף
מי אמר שרק בערב שבת מנגבים דג חריף עם חלה? זה טעים בשבת וטעים בשלישי, והמתכון הזה דורש חצי שעת הכנה בלבד.
מצרכים:
- 6-8 פילה דג: אמנון, דניס, טונה
- 2 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות
- ראש של שיני שום (קלופות)
- 4-5 פרוסות של לימון
- ¾ כוס פטרוזיליה (לא חובה)
- ½ כוס כוסברה (לא חובה)
- 1 פלפל חריף (אפשר יותר, תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
- 2 גזרים חתוכים
- 2 עגבניות, חתוכות לרצועות
לרוטב:
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- ¾ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מים
- 3 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
- משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 10 דקות בסיר רחב ונמוך.
- מטגנים עם מעט שמן זית את השום, גזר, רצועות הפלפלים והעגבניות.
- משאירים את הירקות על אש בינונית למשך 10 דקות עד שהירקות מתרככים.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, כורכום ומים.
- את הפפריקה "פותחים" עם השמן ומוסיפים גם.
- טועמים ומתקנים לפי הטעם.
- מניחים לירקות והרוטב להתבשל ביחד מספר דקות.
- מוסיפים את הדגים ומכסים ברוטב.
- מוסיפים מעל הדגים את הפטרוזיליה והכוסברה (לא חובה) ואת רצועות הלימון, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומכסים.
- מבשלים במשך 15 דקות, מגישים עם חלה טריה, ובתאבון!

דג דניס אפוי עם שרי וזיתי קלמטה
אם מתכונים מסובכים גורמים לכם לעבור לטייק אווי, המתכון הזה בשבילכם. חומרי גלם טובים, אווירה ים תיכונית ויש לכם ארוחת ערב בעשר דקות.
מצרכים:
- 4 דגי דניס טריים ונקיים (אפשר גם פילה לברק/אמנון)
- 6-7 עגבניות שרי
- 1/2 כוס זיתי קלמטה
- 1 לימון פרוס דק
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 לימון סחוט
- מלח גס
- פלפל שחור טחון טרי
- 2 ענפי רוזמרין / טימין
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-230 מעלות
- שוטפים היטב את הדגים, וסופגים את הנוזלים בעזרת מגבות נייר. מניחים את הדגים בתבנית לתנור ומתבלים את החלק הפנימי והחיצוני שלהם במלח ופלפל.
- פורסים את עגבניות השרי והפלפל ומפזרים אותם מעל הדגים בתבנית יחד עם פרוסות הלימונים והזיתים
- בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב: שמן הזית, השום והלימון ושופכים באופן שווה על הדגים ויתר המרכיבים.
- מפזרים את הטימין / הרוזמרין על הדגים (אפשר להוסיף עוד קצת פלפל ומלח גרוס) ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 15 דקות.
- מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 2 דקות, רק וודאו שהם לא נשרפים.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים