קבבוני ביס מדגים וירוקים:

מנת דגים טעימה, מקורית, שגם נראית מעולה על הצלחת. היא דורשת ללכת לקניות, אבל אם אתם מארחים לארוחת ערב, זו אופציה מעולה.

מצרכים:

  •  800 גרם נסיכת הנילוס טרי טחון (זה שווה בערך לדג שלם במשקל 1.300 ק״ג)
  •  1/3 חלק עליון של צרור כוסברה
  • 1/3 חלק עליון של צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל יבש גדול
  • 1/2 כוס שיבולת שועל טחונה דק (קוואקר)
  • כפית מלח צמחי מרפא/ מלח ורוד הימאליה ופלפל אנגלי טחון

אופן ההכנה:

  • קצצו את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל.
  • הכניסו לתוך קערה את כל המרכיבים וערבבו בעדינות.
  • הכינו מראש קבבונים בגודל ״זרת״, כך הם יהיו קטנים וכייפים.
  • על מחבת פסים שחומם מראש, הניחו את הקבבונים, אין צורך בשמן.
  • 2 דקות על כל צד יעשו את העבודה.

טיפ להגשה:

הגישו מעל יוגורט עיזים ועלי זעתר טריים, סחטו מיץ עגבניה מעל הדגים ופזרו מעט טחינה גולמית. מושלם.
באדיבות מורן שטרום, נטורופתית מוסמכת

שיפודים עובדים נהדר גם בלי בשר (צילום: שירן כהן שי)

דג מרוקאי חריף

מי אמר שרק בערב שבת מנגבים דג חריף עם חלה? זה טעים בשבת וטעים בשלישי, והמתכון הזה דורש חצי שעת הכנה בלבד.

מצרכים:

  • 6-8 פילה דג: אמנון, דניס, טונה
  • 2 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות
  • ראש של שיני שום (קלופות)
  • 4-5 פרוסות של לימון
  • ¾ כוס פטרוזיליה (לא חובה)
  • ½ כוס כוסברה (לא חובה)
  • 1 פלפל חריף (אפשר יותר, תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
  • 2 גזרים חתוכים
  • 2 עגבניות, חתוכות לרצועות

 לרוטב:

  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • ¾ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 3 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

  • משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 10 דקות בסיר רחב ונמוך.
  • מטגנים עם מעט שמן זית את השום, גזר, רצועות הפלפלים והעגבניות.
  • משאירים את הירקות על אש בינונית למשך 10 דקות עד שהירקות מתרככים.
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור, כורכום ומים.
  • את הפפריקה "פותחים" עם השמן ומוסיפים גם.
  • טועמים ומתקנים לפי הטעם.
  • מניחים לירקות והרוטב להתבשל ביחד מספר דקות.
  • מוסיפים את הדגים ומכסים ברוטב.
  • מוסיפים מעל הדגים את הפטרוזיליה והכוסברה (לא חובה) ואת רצועות הלימון, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומכסים.
  • מבשלים במשך 15 דקות, מגישים עם חלה טריה, ובתאבון!
למה לא כל יום שבת? (צילום: שאטרסטוק)

דג דניס אפוי עם שרי וזיתי קלמטה

אם מתכונים מסובכים גורמים לכם לעבור לטייק אווי, המתכון הזה בשבילכם. חומרי גלם טובים, אווירה ים תיכונית ויש לכם ארוחת ערב בעשר דקות.

מצרכים:

  • 4 דגי דניס טריים ונקיים (אפשר גם פילה לברק/אמנון)
  • 6-7 עגבניות שרי
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה
  • 1 לימון פרוס דק

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 לימון סחוט
  • מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 2 ענפי רוזמרין / טימין

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל-230 מעלות
  •  שוטפים היטב את הדגים, וסופגים את הנוזלים בעזרת מגבות נייר. מניחים את הדגים בתבנית לתנור ומתבלים את החלק הפנימי והחיצוני שלהם במלח ופלפל.
  •  פורסים את עגבניות השרי והפלפל ומפזרים אותם מעל הדגים בתבנית יחד עם פרוסות הלימונים והזיתים
  •  בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב: שמן הזית, השום והלימון ושופכים באופן שווה על הדגים ויתר המרכיבים.
  •  מפזרים את הטימין / הרוזמרין על הדגים (אפשר להוסיף עוד קצת פלפל ומלח גרוס)  ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 15 דקות.
  • מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 2 דקות, רק וודאו שהם לא נשרפים.
קלאס באפס מאמץ (צילום: שאטרסטוק)