לכבוד ט"ו באב: קבלו מתכון מושלם של עוגיות לב טבעוניות משקדים.
המצרכים:
אחד ושלושת רבע כוס קמח כוסמין לבן
רבע-חציכוס סוכר קנים (אם אתם עושים ציפוי שוקולד מעל כדאי להפחית כמויות סוכר מהעוגיה)
כפית סוכר וניל (בעדיפות לסוויטאנגו)
175 גרם חמאה טבעונית קרה ורכה
רבע כוס קמח שקדים
אופן ההכנה:
במעבד מזון לטחון הכל יחד עד שמתקבלים פירורים ואז להוסיף: 2 כפות שטוחות רסק תפוחים וכף חמאת שקדים. טוחנים יחד לעוד כמה שניות לבצק אחיד וחלק.
לקמח מעט את הנייר אפיה האקולוגי. לרדד את הבצק לעובי של 1 ס״מ ולקרוץ צורות לחמם תנור ל160 ולאפות ל10-15 דק׳. לבדוק את העוגיות אחרי 12 דק׳ ורק אם עדיין רכות לתת 3 דק׳ נוספות. העוגיות צריכות להישאר בהירות, בדקו לפי התחתית שזה מספיק אפוי.
טיפ של יעל: אפשר לעשות ציפוי לעוגיות עם 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבן פרווה מומס וכפית שמן קוקוס.
לשמור בקופסא אטומה במקום מוצל – העוגיות נשמרות טובות עד חודש מהאפייה.
המתכון באדיבות יעל אלעד, ממאמנת כושר ובלוגרית למתכונים בריאים ובאדיבות מותג נייר האפייה GREEN FLASH.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים