משה סעדה, שכיהן עד לפני שבוע כסגן ראש המחלקה לחקירות שוטרים, חשף הערב (שני) בפני העיתונאי עמית סגל את כל מה שקרה בחדרים הסגורים.

"האינטרס זה תיק נתניהו"

"שי ניצן ורוני אלשיך טייחו חקירות כדי לא לתת נשק לנתניהו", אמר. עוד הוסיף על ניצן: "שי ניצן אדם חריף מאוד אבל האמת לא נר רגליו, הוא שינה מהאמת למען אינטרס, והאינטרס זה תיק נתניהו".

אלשיך וניצן (צילום: יונתן זינדל\ פלאש90)

למה שי ניצן ואביחי מנדלבליט מגינים על רוני אלשיך בפרשת אום אל-חיראן?

"סיבה פשוטה – יש שיקול אחד מרכזי, אחד ויחיד, תיקי נתניהו. תיקי נתניהו באותה תקופה הופכים להיות הדבר הכי חשוב, כל המערכת מוכוונת תיקי נתניהו".

מה הם אומרים?

"הם לא רוצים לשמח את מי שרוצה ברעת מערכת אכיפת החוק, ודי לחכימא. עכשיו, זה היה יום שישי בצוהריים, פרקליט המדינה שי ניצן כתב לי: 'מקווה שאתה בסדר אחרי אתמול. עמדת באירוע בגבורה ובאיפוק וזה לא היה קל. היה רגע שחשבתי להזמין אמבולנס לאורי… מקווה שזה לא פגע בו ושאפשר יהיה להמשיך אותם בצורה סבירה. ושמור את הפה ליד יפרח'. יפרח זה הפרשן המשפטי של מקור ראשון שהתארח אצלי בשבת".

אל תדליף, זה מה שהוא מבקש.

"כן, אל תדליף. שתבין, אורי חולה, אורי ממש היה בסערת רגשות… מה שמדאיג את שי שיהיה בסדר עם המשטרה".

תקשיב, מה שאתה מתאר זה כמו עונה של מנאייכ.

"בעולם שלי זה סרט עבריינים בשירות החוק. זה ממש מה שחשתי, זה הרבה מעבר למשטרה. זה משטרה ופרקליטות".

החלק השני של הראיון ישודר מחר, בו יחשוף סעדה כיצד לדבריו טוייח תיק מותו של אהוביה סנדק ז"ל.

מפגינים לחקירת מותו של אהוביה סנדק ז"ל (צילום: מרים אלסטר/ פלאש90)