מבזקים
סרוגים

למד לקח: התנאי של מנסור עבאס לחברי רע"מ

יו"ר רע"מ מנסור עבאס למתמודדים בפריימריז של המפלגה: רוצים את התמיכה שלי? תתחייבו לעמוד במשמעת הקואליציונית גם בנושאים נפיצים

כ"א תמוז התשפ"ב
למד לקח: התנאי של מנסור עבאס לחברי רע"מ
למד לקח: התנאי של מנסור עבאס לחברי רע"מ צילום: (צילום: אבשלום ששוני/ פלאש90)

יו"ר מפלגת רע"מ, חבר הכנסת מנסור עבאס, שחברי מפלגתו היוו חלק משמעותי מנפילת הממשלה, מפיק לקחים ומבהיר כי מועמדים שמעוניינים לקבל את תמיכתו בפריימריז של רע"מ, צריכים להתחייב לקבל את המשמעת הקואליציונית במידה והמפלגה תהיה חברה גם בקואליציה הבאה.

מהומה בכנסת: מנסור עבאס מתפוצץ על נתניהו. צפו
מהומה בכנסת: מנסור עבאס מתפוצץ על נתניהו. צפוצילום: מהומה בכנסת: מנסור עבאס מתפוצץ על נתניהו. צפו

על פי הדיווח של דפנה ליאל בחדשות 12, הדרישה של עבאס נוגעת גם לנושאים הנפיצים שהפילו את הממשלה הקודמת.

עוד עולה מהדיווח כי ברע"ם מבהירים כי עבאס מתכוון לבקש מהוועידה תמיכה מחודשת בחזון ובמנהיגות שלו.

כזכור, אחת מנקודות השבר של ממשלת בנט-לפיד, הגיעה בהצבעה על תקנות יו"ש אותן הממשלה לא הצליחה להעביר בגלל שחלק מחברי רע"מ לא הסכימו להצביע בעד.

אחרי אותה הצבעה התפתחה מהומה במליאת הכנסת כשחבר הכנסת ניר אורבך התפרץ לעברו של חבר הכנסת מאזן גנאיים מרע"מ ואמר לו "הניסוי איתכם נכשל".

החל מאותו רגע הופעלו לחצים אדירים על אורבך לפרק את הממשלה, מה שהביא בסופו של דבר לפרישתו מהקואליציה ולהודעה של נפתלי בנט ויאיר לפיד על פיזור הכנסת והליכה לבחירות.

מנסור עבאס פריימריז רע"מ