מבזקים
סרוגים
אחרי הירי מעזה

לפיד מבהיר: "על כל ירי ובלון – נגיב מהר ובכוח"

ראש הממשלה יאיר לפיד התייחס לירי הרקטות מעזה בסוף השבוע, והבהיר כי "על כל ירי ובלון תבערה - אנחנו נגיב מהר ובלי היסוס". על עליית מחירי הלחם: "עוד יש עבודה לעשות"

לפיד מבהיר: "על כל ירי ובלון – נגיב מהר ובכוח"

ראש הממשלה יאיר לפיד התייחס הבוקר (ראשון) בפתח ישיבת הממשלה לירי הרקטות מרצועת עזה שנרשם במהלך סוף השבוע, אשר היה המקרה הראשון של הפרת השקט בדרום מאז כניסתו לתפקיד בתחילת החודש. בדבריו הבהיר כי ישראל תמשיך להגיב לכל מקרה של תקיפה מצד חמאס.

"ביום שישי בלילה נורו ארבעה טילים מעזה לעבר שטח ישראל. בתגובה, עוד באותו לילה צה"ל תקף מטרות בעזה בשני גלי תקיפה, בהיקף שהם לא היו מוכנים לו" אמר לפיד. "מדיניות הממשלה הזו לא השתנתה. על כל ירי, על כל בלון תבערה, אנחנו נגיב מהר ובכוח, ובלי היסוס. אני מברך את צה"ל על ביצוע עוצמתי ומדוייק. כולנו, כל חברי הממשלה, שולחים מפה חיבוק חזק לילדי עוטף עזה שישנו בליל שישי במרחבים המוגנים".

גנץ מגיב לירי הרקטות מעזה: "הפרה לא מקובלת"
גנץ מגיב לירי הרקטות מעזה: צילום: גנץ מגיב לירי הרקטות מעזה:

עוד התייחס לאירועי השבוע החולף בגזרה המדינית: "ביום שישי נפרד מאיתנו נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, אחרי ביקור היסטורי, עם הישגים מדיניים, ביטחוניים וכלכליים שיחזקו את מדינת ישראל עוד שנים ארוכות. החל מהטיסות מעל סעודיה שיחסכו לאזרחי ישראל הרבה כסף וזמן, ועד להצהרת ירושלים, שמבטיחה את היתרון האיכותי של מערכת הביטחון הישראלית".

"במהלך הביקור הבהרתי לנשיא ולצוותו שישראל מתנגדת להסכם הגרעין ושומרת לעצמה חופש פעולה מלא, מדיני ומבצעי, מול תוכנית הגרעין האיראנית" הוסיף והבהיר. "הממשלה תקבל היום דיווח מקיף על ביקור הנשיא".

צויץ ונעלם: מדוע נמחק סיכום הביקור של ביידן?
צויץ ונעלם: מדוע נמחק סיכום הביקור של ביידן?צילום: צויץ ונעלם: מדוע נמחק סיכום הביקור של ביידן?

בהמשך דבריו לפיד התייחס לעליית מחירי הלחם, שהייתה אמורה להיכנס לתוקף היום – אך נדחתה בשבועיים על מנת לתת זמן למציאת פתרון. "מי שנכנס הבוקר לאחד הסניפים של רוב רשתות השיווק גילה שמחירי הלחם האחיד – לא עלו" ציין. " זה היה כרוך בפעולה מהירה, יחד עם שר החקלאות ושרת הכלכלה, אבל עוד יש לנו עבודה לעשות".

"אני מודה מפה לרשתות השיווק שהסכימו לפניית הממשלה לחכות עד שנמצא פיתרון. אני מודה לנציגי המאפיות על כך שהם עובדים איתנו למנוע עליית מחירים שתפגע בשכבות המוחלשות ביותר בחברה" סיכם. "הממשלה הזו פעלה מהיום הראשון בכל דרך אפשרית לטובת המוחלשים בחברה הישראלית, והיא תמשיך לעשות את זה. בהמשך היום נקיים דיון עם כל הגורמים הרלוונטיים על נושא מחירי הלחם, נחפש ונמצא פיתרון".

חמאס יאיר לפיד מחיר הלחם רצועת עזה