יומיים אחרי הודעת האיחוד של תקווה חדשה וכחול לבן, אורי בנק, אחד היועצים הבכירים של השר זאב אלקין, החליט לעזוב את תפקידו, ועובר לתמוך במפלגת "הציונות הדתית".

לסרוגים גם נודע שבנק יתחיל באופן מיידי לעבוד בצוות של ח"כ אורית סטרוק, איתה הוא מיודד שנים רבות, במטרה לסייע לה בפריימריז הקרובים במפלגה.

אורית סטרוק עם אורי בנק

בנק, ששימש היועץ של אלקין בתחום האחריות שלו בתור השר המקשר בין הממשלה לכנסת, התנגד לחיבור של גנץ וסער שהיה מבחינתו יותר מידי.

למעשה אורי בנק היה מבין הדמויות המרכזיות מאחורי הקלעים בתיחזוק הקואליציה הנוכחית, למרות הביקורת שהיה לו על חלק גדול מהמהלכים שלה, עם זאת, ההחלטה של תקווה חדשה לשבור שמאלה באיחוד עם גנץ "היה צעד רחוק".

אחרי המהלך של סער ואלקין, אורי בנק החליט שזה "הזמן לחזור הביתה", ועם קבלת ההצעה להצטרף לסטרוק, הוא הסכים במטרה לקדם את המועמדות שלה.

"שווה לבוא להתגייס למענה"

בשיחה עם סרוגים, אמר אורי בנק: "אורית היא מספיק חשובה בעיני שזה שווה לבוא להתגייס למענה, היא האישה הכי אפקטיבית בהנהגה של הימין. היא יודעת להתביית על הנושא הכי חשוב באותו רגע למען ארץ ישראל תורת ישראל ואזרחי ישראל ופשוט לפעול ולהשיג הישגים למען הערכים של הימין. בשביל אישה כזאת גם עבור אדם ותיק כמוני וראיתי שיש פריימריז והיא צריכה להיות בצמרת אז ברור שהתגייסתי״.

״לעבוד לצד זאב אלקין זה דבר מדהים, בהיבט של האידאולוגיה היו לי כאבי בטן אידיאולוגים, לא היה לי פשוט החיבור עם רע"מ והחיבור עם מרצ. התפקיד שלי היה בכובע של השר המקשר לכנסת, התפקיד העיקרי שלי היה לנסות לתחזק את הקואליציה הזאת למרות כל הקשיים. אורית במקביל פעלה לפרק את הקואליציה, אם הקואליציה שאני עבדתי כל כך חזק לשמור עליה, אורית פוררה. אם לא הייתי מסוגל לעשות את התפקיד בצורה הכי מקצועית הייתי פורש. עשיתי מה שהייתי צריך לעשות, הכי טוב שאני יודע לעשות״.