מתכון למרק ארטישוק ירושלמי
מצרכים:
3 כפות שמן זית
בצל בינוני פרוס לרצועות עבות
8-10 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
שני גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי כולל העלים
ליטר וחצי מים רותחים
מלח ופלפל
עירית קצוצה
מתכון למרק ארטישוק ירושלמי – אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הארטישוק, הגזרים את תפוחי האדמה, ואחרי שתי דקות מוסיפים את המים ואת הסלרי ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל הירקות התרככו לחלוטין מתבלים במלח ופלפל (אין צורך בתבלינים נוספים כיוון שהארטישוק הירושלמי נותן את הטעם העיקרי)
מורידים את הסיר מהאש וטוחנים את הירקות בעזרת מוט בלנדר. במידה והמרק סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים. מחזירים את הסיר להמשך רתיחה קצרה.
מגישים עם צנים, עירית קצוצה וזילוף של שמן זית.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים