הבוקר (שני) הגיעה הדס קליין, העוזרת האישית של ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר להעיד פעם נוספת בתיק 1,000. תיק המתנות נגד הזוג נתניהו בו מואשם נתניהו במרמה והפרת אמונים.

קליין היא עדה מרכזית וחשובה בתיק, העידה כבר פעמיים בשבוע שעבר והיום ממשיכה את עדותה.

העגילים של שרה

בראשית העדות היום ביקש התובע עו"ד אלון גילדין מפרקליטות מיסוי וכלכלה לספר על אירוע רכישת התכשיט לרעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, התובע עו"ד אלון גילדין פונה לקליין: "דיברנו על מתנות שניתנו על-ידי מילצ'ן, סיגרים ושמפניות. את סיפרת על תכשיט. האם היה מקרה של תכשיט נוסף שניתן על ידי מר מילצ'ן?". קליין השיבה: "ממר מילצ'ן ניתנו סביב שנת 2011 מסטודיו ברמן במושב היוגב בעמק יזרעאל עגילים שעוצבו לבקשת גברת נתניהו. זה עוצב וטופל על-ידי בתו של נתניהו".

הדס קליין בעדותה היום (צילום: יונתן זינדל\פלאש90)

"ארנון אומר לי 'אלינור תטפל בעיצוב והזמנת התכשיט'. הוא סומך עליה והוא ביקש ממנה" אמרה קליין והוסיפה: "אלינור מוצאת סטודיו והיא מסבירה להם ומנחה אותם. לפי מה שהיא מספרת לי מדובר על עגיל ללא חורים. אנחנו מתכתבות עם הסטודיו, יש סקיצות שיונתן נוסע לקחת. הוא מקבל הוראה ממני וזהו זה". בנוגע לעלות העגילים, באחד המיילים שהוצגו בדיון צוין כי מדובר בהצעה סביב 8,500 שקלים "לא מחיר סופי". בסופו של דבר העגילים נרכשו ב-12.5 אלף שקלים לפני מע"מ.

איטום הבריכה בבית משפחת נתניהו

התובע עו"ד גילדין ביקש מקליין להתייחס לאדם בשם גל גפן, שהיה גנן אצל מילצ'ן ובהמשך הפך לאב הבית ומפקח בנייה עצמאי. קליין: "ארנון המליץ עליו מאוד לפאקר כשבנו את הבית שלו בקיסריה. הוא גיסו של הנהג יונתן חסון, מפקח בנייה ברמה מאוד גבוהה. הוא לקח על עצמו את הפרויקט של פאקר, שרה נתניהו הכירה אותו כך".

קליין מסבירה: "הייתה בעיית איטום של בריכה בבית נתניהו, היא ביקשה שיגיע. הוא הרים לי טלפון בכל פעם שביקשה לשאול אם זה תקין. הוא קיבל שכר מפאקר ומילצ'ן, והוא הרגיש מחויב לשאול אם זה תקין לבוא לגברת נתניהו לתת ייעוץ". עו"ד עמית חדד התנגד בטענה שהנושא לא מופיע בכתב האישום, אולם השופטים אפשרו את המשך העדות בנושא.

"שרה ביקשה מגל גפן להגיש הצעת מחיר לאיטום הבריכה. הוא הגיש הצעה גבוהה, 120 אלף שקלים. היא הסבירה לי שלפי תנאי המכרז במשרד ראש הממשלה, עד 100 אלף שקלים זה לא מכרז" אמרה קליין וקטע אותה סנגורו של נתניהו, עו"ד עמית חדד, אך השופטים אפשרו לעדה להמשיך את דבריה שעלו בהשלמות חקירה אחרי הגשת כתב האישום.

שיחת הצעקות של שרה נתניהו

"כשיצאתי מהפגישה עם שרה, היא ביקשה ממני כל מיני דברים כדי להנמיך את גובה ההצעה של גל גפן. היא תפסה את היד ושאלה 'הבאת שמפניות?', אמרתי שלא, זה היה ביום שהמשטרה המליצה על תיק המעונות. ארנון דיבר איתי וביקש שאפגש עם נתניהו למחרת היום ואומר לו שהבקשה לא לגיטימית" ממשיכה קליין להעיד ומוסרת: "אכן נפגשתי עם נתניהו למחרת, ביום שני. דיברתי איתו באופן אישי, אמרתי לו שטוני בלייר ביקש פגישה, אם אפשר לשוחח איתו מספר דקות וששרה לא תהיה. הוא אמר 'בסדר גמור'. הגעתי, טוני בלייר ומולכו היו שם. נתניהו אמר לי לשבת מספר דקות בפטיו".

שרה נתניהו, ארכיון (צילום: יונתן זינדל\פלאש90)

קליין מספרת שנכנסה לשיחה עם נתניהו: "אמרתי לו ואז הוא נתן יד חזקה על השולחן ואמר 'זה לא יקרה, תשכחי מזה'. הוא שאל אם הבאתי סיגרים ואמרתי שלא. נתניהו שאל אם אני בטוחה. לא רציתי להביא באותו יום, אמרתי שאבדוק עם יונתן, אבל אני בטוחה שאין. בשישי קיבלתי טלפון לנייד עם צעקות של שרה נתניהו מדוע סיפרתי לבעלה ושאבוא לקיסריה להיפגש איתה בצהריים".

קליין הסבירה לשופט בר-עם: "שאלת אותי כבוד השופט על דיסקרטיות. כשהיו פותחים את הארגז ושואלים 'למי זה מיועד?' לא תמיד אמרנו. לא הרגשתי נוח וגם לארנון לא היה נוח לרשום במייל שזה לגברת נתניהו, זה ממש לא". קליין סיפרה עוד: "בתחילת נובמבר 2011 סיימנו לבנות את הבית של מילצ'ן בבית ינאי, ושרה ביקשה שנעביר לה יום הולדת שם. זה היה ביום שישי לדעתי. בחמישי התארגנו עם שפים, הזוג נתניהו הזמין חברים ועשינו ארוחה ליום שישי בצהריים, אבל לצערנו הייתה מכת ברק איומה וכל מערכות החשמל פסקו. ארנון נלחץ כי ידע שהם צריכים לארח את הזוג. ארגנו ארוחת צהריים, שרה הייתה מאושרת".

תיקים של גוצ'י ושאנל לשרה

קליין התבקשה להתייחס לרכישת תיקים יוקרתיים לשרה, שעלותם נעה בכ-2,000 עד 3,000 דולרים. התובע גילדין שאל: "האם תוכלי לספר לבית המשפט אם היו רכישות של תיקים?" עו"ד עמית חדד, סנגורו של נתניהו, התנגד: "מדובר בשאלה מנחה". השופטים אפשרו לקליין להשיב. לדבריה, "נקנו תיקים של גוצ'י ושאנל, הבאנו אותם באופן אישי לשרה. היה מקרה אחד שלא היינו מודעים לזה שצריך לשלם שם מכס, אני נשארתי לשלם מכס על התיקים".

מיזוג קשת-רשת

עו"ד גילדין, עבר לשאול את העדה קליין על נושאים שלפי כתב האישום ראש הממשלה לשעבר נתניהו קידם לטובת מילצ'ן. "מה ידוע לך על רכישה אפשרית של חברת רשת?" קליין השיבה: "אני מכירה את זה לא במהות. שלמה פילבר הגיע אלינו לבית ינאי לפגישה עם אודי אנג'ל וזאב פלדמן. הוא הגיע פעמיים לבית ינאי. הפגישה עסקה בנושא מיזוג קשת-רשת, ארנון ביקש לבדוק את הנושא הזה".

"מילצ'ן אמר לי שזה מעניין אותו וכתמיד הוא פנה למר נתניהו בעניין הזה. אני יודעת שהם דיברו ולכן פלדמן סיפר לי שפילבר היה גם אצלו במשרד. תיאמנו ארוחת ערב עם הזוג נתניהו וגם פילבר. פילבר לא רצה להיכנס פנימה לבית, ואמר שעד שנתניהו לא נכנס הוא לא ייכנס. אירחנו מאוד יפה. ארנון מאוד התרגש ורצה שיהיה הכי יפה שיש" העידה קליין והוסיפה: "השפית שלנו הכינה הכול, ואז התקשרו אליי ואמרו שבני הזוג נתניהו לא יוכלו להגיע ושאפשר להגיע עם פאקר לירושלים ולומר שלום. ארנון מאוד כעס, הוא נשאר עם המנגל לאכול. לקחנו את פאקר לבית של נתניהו לומר שלום. פאקר לא היה במצב טוב. פילבר חיכה בחוץ במכונית שלו שעתיים על המצוק של בית ינאי". המיזוג בין קשת לרשת בסופו של דבר לא יצא אל הפועל, אולם נטען כי נעשה בירור עבור מילצ'ן מהן האפשרויות לכך.

העדה קליין התייחסה לראש המוסד לשעבר יוסי כהן. לדבריה, "יוסי כהן היה מיועד להיות מנכ"ל אחד המשרדים והוא רצה להיות ראש המל"ל. ארנון הבטיח לו שידבר עם נתניהו על המינוי שלו. ביום שישי אני מקבלת מארנון שיחה: 'דברי עם יוסי, תספרי ליוסי מה שרה אומרת'. ארנון אמר שדיבר עם מר נתניהו, עם הזוג נתניהו, וזה סוכם. נתניהו אמר לארנון 'עשית דבר רע למדינת ישראל'. ארנון נבהל".

אחר כך סיפרה קליין כי בני הזוג נתניהו ביקשו לסדר עבודה לאדם ששמו רומן. מדובר לפי הנטען בחבר של יאיר נתניהו, אולם נושא זה לא מצוין בכתב האישום. "שרה ונתניהו ביקשו אישית להעסיק אדם בשם רומן, והוא הועסק בחברה מטעם פאקר", סיפרה קליין: "מתקשרים אליי שמבקשים להכין לו חוזה העסקה, שג'יימס מנסה להעסיק אותו. רומן התחיל לעבוד בחברה. הייתי נוכחת בבית בקיסריה כשמדברים על זה ועל שכרו. סיכמו אם אינני טועה על 30 אלף שקלים משכורת. ג'יימס נתן אישור והתקדמנו הלאה".

עו"ד גילדין: "נשמעה טענה כי עדותך היום היא כתוצאה מהפעלת לחצים של המשטרה או שיש לך אינטרסים אחרים. תרצי להתייחס?", קליין השיבה: "לא הופעלו עליי שום לחצים. להפך, אני שוב אומרת, הלכתי נגד כל האינטרסים שלי, אבל מבחינתי חוק זה חוק ונקראתי לתת עדות. עשיתי כמיטב יכולתי לדייק, מסרתי את הקלסרים".

לאחר שלושה ימים בהם נתנה עדות, היום (שני) תמה העדות הראשית של הדס קליין. מחר תחל החקירה הנגדית של העדה מול סנגורו של נתניהו, עו"ד עמית חדד, בנימין נתניהו ינכח גם הוא בחקירה הנגדית.