מבזקים
סרוגים

בתום מצוד נרחב: נעצר היורה מהטבח בשיקגו

משטרת אילינוי הודיעה על מעצרו של רוברט קרימו השלישי, החשוד באחריות לאירוע הירי הקטלני בחגיגות יום העצמאות בהיילנד פארק שבו נרצחו לפחות 6 בני אדם, ביניהם 2 יהודים. מעל 100 שוטרים השתתפו במצוד אחרי היורה

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
ו' תמוז התשפ"ב
בתום מצוד נרחב: נעצר היורה מהטבח בשיקגו

הטבח בשיקגו: הרשויות במדינת אילינוי הודיעו הלילה (שלישי) על מעצרו של רוברט קרימו השלישי, החשוד באחריות לאירוע הירי הקטלני שנרשם אמש בחגיגות יום העצמאות האמריקני בעיר היילנד פארק. לפחות 6 בני אדם נרצחו באירוע, ביניהם 2 יהודים, לצד 36 נוספים שנפצעו מהירי.

מעצרו של קרימו בן ה-22 הגיע בתום מצוד נרחב ברחבי העיר, בו השתתפו מעל 100 שוטרים. במהלך המצוד תושבי האזור נקראו להסתגר בבתיהם, והרחובות הסמוכים לזירת הירי נחסמו לתנועה. גם השטח האווירי של היילנד פארק נסגר לתנועת מטוסים, וביישובים הסמוכים החליט לבטל את חגיגות יום העצמאות המתוכננות עקב המצוד המתמשך.

לפחות 5 הרוגים בארה"ב באירוע ירי בחגיגות 4 ביולי
לפחות 5 הרוגים בארהצילום: לפחות 5 הרוגים בארה

סגן מפקד המשטרה, כריסטופר קובלי, סיפר כי קרימו טיפס לגג של מבנה הסמוך למסלול המצעד באמצעות סולם, כשהוא הגיע לשם דרך סמטה שלא הייתה מאובטחת. מגג הבניין הוא פתח באש לעבר המשתתפים בתהלוכה החגיגית, ולאחר מכן נמלט מהמקום.

מספר שעות לאחר הטבח, כוחות המשטרה זיהו את היורה ברכבו בצפון שיקגו. כשהשוטרים ניסו לעצור אותו קרימו נמלט, והשוטרים פתחו במרדף קצר שבסופו הצליחו ללכוד אותו ולהביא אותו למעצר.

אירוע ירי ארה"ב מעצר רוברט קרימו