מבזקים
סרוגים

4 הערות על "תחקיר האולפנות" / הרב חגי לונדין

יחד עם הטיפול הנחוש בחריגים אסור לשכוח שאנשים ברובם הם טובים ולא פוגעים באחרים. עליהם לא עושים כתבות והם אינם מעוררים עניין ציבורי

4 הערות על "תחקיר האולפנות" / הרב חגי לונדין

א. כל הטרדה והתנהגות לא הולמת בתחום הצניעות ובכלל – יש להוקיע, ולעיתים אין ברירה אלא לחשוף את הפוגעים ולהעניש בכל חומרת הדין. אסור שנפגעת תרגיש חשש להתלונן. אתן לא לבד; כולנו איתכן.

התקיפות המיניות באולפנות | בין חשיפת אמת להכפשה
התקיפות המיניות באולפנות | בין חשיפת אמת להכפשהצילום: התקיפות המיניות באולפנות | בין חשיפת אמת להכפשה

ב. אולי ראוי לעשות סדרת כתבות-תחקיר על הטרדות גם בקרב מערכות נוספות – במשרדי פרסום; בתעשיית הבידור, ואפילו במשרדי תאגיד "כאן" למרות היותו מאויש באנשי מוסר טהורים. בנוסף לייסד בכל מערכת מעין "פורום תקנה" שניתן יהיה להגיש אליו תלונות בדיסקרטיות. אני מעריך שנגלה שהמתלוננות באולפנות הן לא לבד.

ג. לקחת מקרים חריגים ולראות בהם את חזות הכל זוהי דמגוגיה נדושה. האמירה שכל הגברים /המחנכים/ הרבנים – הם פוגעים ומטרידים – היא ארסית. כל אחד ואחת מאיתנו מכירים מחנכים שעושים עבודה נפלאה. והם לא לבד; יש עוד רבים כמוהם.

ד. מבט אמוני, בשונה ממבט עיתונאי, מאבחן דברים בהקשר הרחב. לא כל פרשייה מקומית, וגם לא ארבע פרשיות (שחלקן לא מבוססות) – מתוך עשרות אלפי תלמידות במהלך השנים – כבר ראויות לכותרות מפוצצות של "תופעה" ו"נשבר קשר השתיקה".

הרב יגאל לוינשטיין: זו הסיבה לתחקיר האולפנות
הרב יגאל לוינשטיין: זו הסיבה לתחקיר האולפנותצילום: הרב יגאל לוינשטיין: זו הסיבה לתחקיר האולפנות

סקנדלים אמנם מעוררים עניין ורעש אולם הם מיעוט. יחד עם הטיפול הנחוש בחריגים אסור לשכוח שאנשים ברובם הם טובים ולא פוגעים באחרים. עליהם לא עושים כתבות והם אינם מעוררים עניין ציבורי, אבל הם אף פעם לא לבד; מישהו בשמים עושה עליהם תחקיר חיובי.

דעות הרב חגי לונדין עדויות מהאולפנא תחקיר האולפנות