מליאת הכנסת אישרה סופית, פה אחד, את הצעת החוק לפסילת ראיה שהושגה שלא כדין.
על פי הצעת החוק, שיזם סגן ראש הממשלה, ושר המשפטים גדעון סער, מעגן את שיקול הדעת השיפוטי לפסול ראיה שהושגה בניגוד לדין. הצעת החוק מבהירה, כי הכלל יחול על כל ראיה – הודאת נאשם, הודעת עד או ראיה חפצית.
החוק הוגש לאחר שהצעת חוק פרטית בכנסת הקודמת נבחנה במשך כשנה בעבודתה של הוועדה המייעצת לשר המשפטים לעניין סדר דין פלילי וראיות בראשות שופטת בית המשפט העליון (בדימוס) עדנה ארבל.

"מבחינתי מדובר בסגירת מעגל לאחר שאת הצעת החוק הראשונה שלי בנושא זה הגשתי עוד בשנת 2005", אמר יוזם החוק גדעון סער. "מדובר על מהלך חשוב המגן על 3 ערכים חשובים: טוהר ההליך השיפוטי, הזכות של נאשמים להליך הוגן וחובת רשויות אכיפת החוק לפעול בגדרי החוק. אני רואה ערך רב הן בעיגון הכלל בחוק ובהרחבתו".
"כפי שהתחייבתי במערכת הבחירות ועם כניסתי לתפקיד – אני מחויב לחזק את זכויות האזרח המתמודד בהליך המשפטי מול מערכות המדינה רבות העוצמה, וכך אמשיך לעשות".
תגובות
אצל נתניהו משהו הושג כדין?? הכל פגסוס ותפירה. כל הפרקליטות זה ארגון פשע שהכל שם מושג שלא כדין
אז משפטי דומה ונתניהו קורסים ? חס ושלום- החוק מיועד להגן רק על אויבים בכח ובפועל
שופטי העליון, הפחד אוכל אתכם ... הא. מי שלא הבין, אז החוק הזה, הוגש עוד ב 2005. אבל הפרקליטות עצרה אותו כל השנים, כדי להפיל את נתניהו. אבל הם לא הצליחו, הודות לעמידתו המדהימה של נתניהו, בפני הפרקליטות, או יותר נכון, בית המשפט העליון, שהם השושבינים של תפירת התיקים נגד נתניהו. הם מפחדים!!! וזה לא רק סיסמת בחירות, זה אמיתי! אחרת הם לא היו מעבירים את החוק הזה הפוגע קשות בפרקליטות. כולנו מקווים ששופטי העליון ייכנסו לכלא, יחד עם הפרקליטות ההזוייה. מדהים איך נתניהו החזיק מעמד מול מערכת משפט הזוייה, פושעת במלוא מובן המילה. הם חייבים להיכנס לכלא. כולל מנדלשיט ההזוי, חייבים!!!!
בקיצור - אי אפשר יהיה לשפוט מחבלים כי כל הראיות שמשיג השבכ הן 'שלא כדין'.מושחתיהו ישרוף את המדינה כדי להמלט מאימת הדין