מבזקים
סרוגים

צפון קוריאה מאיימת: "ננקום בכם"

על רקע 72 שנה למלחמת קוריאה, והחשש המערבי מפני ניסוי גרעיני, בפיונגיאנג מאשימים את ארה"ב והדרום בתוקפנות, ומבטיחים לנקום ב"אימפריאליזם האמריקאי"

כ"ח סיון התשפ"ב
צפון קוריאה מאיימת: "ננקום בכם"
צפון קוריאה מאיימת: "ננקום בכם" צילום: ניסוי טילים בצפון קוריאה (צילום: עמוד הטוויטר של אתר Korea News)

צפון קוריאה ביקרה בשבת את הצעדים "התוקפניים" מצד וושינגטון וסיאול, והבטיחה לנקום לקראת יום השנה ה-72 לפריצת מלחמת קוריאה.

נשיא דרום קוריאה יון סוק-יאול, ונשיא ארה"ב ג'ו ביידן, הסכימו במאי האחרון להציב נשק אמריקאי בחצי האי במקרה הצורך במטרה להרתיע את הצפון, מתוך חשש שבכוונתם לקיים ניסוי גרעיני ראשון בחמש השנים האחרונות.

סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית אמרה בשבת כי התקיימו פגישות בשאלה כיצד לנקום ב"אימפריאליזם האמריקאי", והאשימו את ארה"ב באחריות למלחמה שנערכה בשנים 1950-1953. כזכור, המלחמה נגמרה בהסכם הפסקת אש שבעצם הוביל ליצירת המבנה הנוכחי של צפון ודרום קוריאה, שעדיין רשמית נמצאות במלחמה.

המסר הקריר של ביידן לנשיא צפון קוריאה
המסר הקריר של ביידן לנשיא צפון קוריאהצילום: המסר הקריר של ביידן לנשיא צפון קוריאה

פיוניאנג טוענת ל"צעדים תוקפניים" מצד וושינגטון, דרום קוריאה ויפן, וטענו שההתעקשות האמריקאית להציב נכסים אסטרטגיים בדרום הן פרובוקציה בניסיון להתחיל מלחמה חדשה.

מהצד השני, בסיאול ציינו את יום השנה למלחמה, ואמרו שיעשו ככל שביכולתם על מנת להגן על השלום והחופש. "נשמור על עמידה בטחונית חזקה בהתבסס על הברית בין ארה"ב לדרום קוריאה:, כתב הנשיא יון סוק-יאול.

ארה"ב דרום קוריאה מלחמת קוריאה צפון קוריאה