בדרך לפיזור: היועצת המשפטית של הכנסת, שגית אפק, הבהירה לניר אורבך שאין לו יכולת לעכב את פיזור הכנסת – כך דווח הערב (ראשון) בחדשות 12. לפי הדיווח, אורבך ייצטרך לבחור מחר לאיזה ועדה תעבור הצעת החוק לפיזור הכנסת ולקדם את החקיקה, מכיוון שמדובר בהצעה שתומכים בה 110 חברי כנסת.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

טופורובסקי על לוח הזמנים לפיזור הכנסת (ערוץ כנסת)

כזכור, בקואליציה רוצים לפזר את הכנסת כמה שיותר מהר, כדי להעביר את ראשות הממשלה ליאיר לפיד ולמנוע מהליכוד להקים ממשלה חלופית עוד בכנסת הזו. ועדת הכנסת צפויה להתכנס מחר בשעה 9:30 כדי לדון על השאלה לאיזו ועדה תעבור הצעת חוק פיזור הכנסת – אך עד כה אורבך סירב להתחייב על כך שתתקיים הצבעה בדיון. כעת נראה כי חוות הדעת של אפק מחייבת אותו להחליט ולערוך הצבעה על כך מחר.

מוקדם יותר היום דווח כי ראשי הקואליציה העלו דרישה להקדים את פתיחת מליאת הכנסת מחר, מהשעה 16:00 לשעה 13:00, כדי לזרז כמה שיותר את הדיון ולהשאיר כמה שפחות זמן למהלכים פוליטיים של האופוזיציה. עם זאת, לסרוגים נודע כי אורבך מתכוון להביא את הנושא רק מחר בזמן כינוסה הרגיל של הוועדה.

בקואליציה רוצים להעביר את החוק מידיו לידי גלעד קריב ממפלגת העבודה, שיזרז את ההליכים. אורבך מצדו, עדיין לוטש עיניים לליכוד, שם רוצים להאט את ההליכים, גם כדי להתיש את הקואליציה וגם כאמור, למצוא ממשלה חלופית עוד בכנסת הנוכחית.

הבוקר דנה ועדת החוקה של הכנסת בחוק הנאשם ובחוק פיזור הכנסת, למרות שאין לה סמכות, כסוג של דיון מקדים, להראות לאורבך, שאפשר גם לעקוף אותו על ידי הגשת החוק מטעם ועדת החוקה.