שליחי חב"ד בנמיביה יצאו היום (חמישי) במבצע מיוחד שנועד לסייע לחסרי הבית במדינה האפריקנית, שנמצאת כעת בשיא עונת החורף וסובלת מגל קור קיצוני. יוסף רחימי, שליח חב"ד בנמיביה, סיפר כי המבצע החל לאחר ששמעו על מותו של דייר רחוב במרכז העיר וינדהוק, זאת עקב כך שלא היה לו אמצעי חימום ונאלץ להיות בחוץ בקור של שש מעלות מתחת לאפס.

(ללא קרדיט)

תוך זמן קצר השליחים אספו כספים מהמתנדבים בבית חב"ד המקומי, והצטיידו בכ-300 שמיכות – אותם חילקו לחסרי הבית בעיר כדי לוודא שהמקרה לא ישנה על עצמו. בנוסף המתנדבים המשיכו לשכונת עוני מחוץ לעיר וחילקו לתושבים שמיכות מחממות בחורף המקפיא.

שמיכות לחסרי הבית (ללא קרדיט)

"השכונה מאופיינת בכך שאין שם חשמל, מים זורמים. שרותים ומקלחת שכונתיים אך ורק מחוץ לשכונה" סיפר רחימי. "כל תושב קיבל ביחד עם השמיכה המחממת כרטיס המכיל את שבע מצוות בני נוח שניצטוו עליהם הגויים לעשות עולם טוב יותר. את החיוכים על פני האנשים היה קשה להסתיר, הם מאוד התרגשו והודו לבית חב"ד על המאמצים עבורם".