שר המשפטים גדעון סער התייחס היום (שני) בפתח ישיבת סיעתו לשביתת המורים ולעיצומים השונים במערכת החינוך.
״שוחחתי הבוקר עם ידידי שר האוצר איווט ליברמן. ביקשתי את התערבותו על מנת להאיץ את המו"מ בין המדינה להסתדרות המורים", פתח.

"המשבר במערכת החינוך הוא אמיתי. ההורים 'סופגים' את מחיר העיצומים מידי בוקר. אלה שבחרו בהוראה – המקצוע החשוב ביותר והערכי ביותר – מחכים לבשורה. אנחנו חייבים להפוך את ההוראה והחינוך מחדש למקצועות אטרקטיביים ומובילים בחברה. זה קשה, אבל אפשרי".
לגבי פתרון אפשרי אמר: "זה לא תלוי רק בשכר, אבל כן זה מחייב גם העלאה בשכר המורים, ובדגש מיוחד על המורים הצעירים.

מגבה את שאשא-ביטון
"אני מגבה את שרת החינוך ד"ר יפעת שאשא-ביטון במאמציה לקדם עניין חשוב זה ואני מקווה שנראה התקדמות מוחשית בתקופה הקרובה. אנחנו מממשיכים לעבוד למען אזרחי ישראל. במושב החורף יזמתי והובלתי תיקון היסטורי לחוק ההוצאה לפועל – ביטול הסמכות לשלילת רשיונות נהיגה מחייבים. עשיתי זאת. היום אני מביא בשורה חשובה נוספת: תיקון היסטורי להפחתה דרסטית בריבית הפיגורים של החייבים. במציאות היום חייבים נאבקים להחזיר את הריביות ומאבדים שליטה על חובותיהם".
"התיקון שנביא היום למליאת הכנסת נותן לזוכים פיצוי הולם על הנזק שנגרם להם בשל העיכוב בתשלום, אבל הופך את הריבית לתמריץ מעודד תשלום ולא לחסם או לגורם מייאש. דמי הפיגורים – לפי החוק החדש – לא 'ינופחו'.
"זה מהלך רחב שיחייב גם תיקון חוק פסיקת ריבית והצמדה, בו אנו מתואמים עם משרד האוצר. אני מקווה שמליאת הכנסת תאשר הערב תיקון חברתי חשוב זה. אנחנו ממשיכים להביא חוקים למאבק בפשיעה ולהשבת המשילות. אתמול אישרה ועדת השרים לחקיקה את הצעת החוק של חברתנו יו"ר הסיעה ח"כ שרן השכל.
"החוק הזה יאפשר לחלט את רכושו של מבצע עבירת 'פרוטקשן', שהיא היום מכת מדינה. כדי לפגוע באותם ארגוני פשיעה – צריך לפגוע בתשתית הכלכלית שלהם.
לדבריו, "החוק של ח״כ שרן השכל יעלה ביום רביעי להצבעה במליאת הכנסת. כמו שטיפלנו בנושא עבירות הנשק הבלתי חוקי – אנחנו נחושים לטפל בנושא הפרוטקשן ולהעניק הכלים הנדרשים לרשויות האכיפה״.
במענה לשאלה האם הארכת התקנות ביו"ש לא עוברת, האם אתה יכול לעדכן על הכאוס הצפוי ביו"ש?, אמר סער: "כשיהיה במה לעדכן – נעדכן".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
דן פנ
תאמין לי סער עם היה למורים זועבי אחת באותו יום היה נפטר.
15:04 20.06.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר