יו"ר יהדות התורה, חבר הכנסת משה גפני, הניח אמש על שולחן הכנסת הצעת חוק להורדת אחוז החסימה. ההצעה הוגשה בשיתוף פעולה עם איר לפיד, והיא גרמה להרמת גבות בקרב גורמים רבים במערכת הפוליטית.

כעת עומד אחוז החסימה על 3.25% השווים לארבעה מנדטים. על פי ההצעה של גפני אחוז החסימה יירד בבחירות הבאות ל-2% בלבד.

על פי ההערכות, המהלך של גפני הוא הרתעתי בלבד ומהווה איום על חבריו מאגודת ישראל – מאיש פורוש וישראל אייכלר. בכוונת גפני לאותת לשניים כי אם הם ימשיכו להתנהל עצמאית, הוא יתפצל מהם ויתמודד בנפרד.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ארכיון (צילום: ערוץ כנסת)

אלא, שבציבור החרדי לא מצליחים לרדת לסוף דעתו של גפני, שכן הצעתו משרתת בעיקר את יאיר לפיד ואת מחנה השמאל. על פי כל הסקרים האחרונים, 5 מפלגות מהגוש של לפיד מתנדנדות על סף אחוז החסימה. מדובר על רע"מ, מרצ, תקווה חדשה, ימינה וישראל ביתנו. הורדת אחוז החסימה תסייע להם לעבור את מינימום הקולות הנדרש ולהיכנס לכנסת וליצור גוש חוסם לבנימין נתניהו.

ראוי לציין כי בכירים באגודת ישראל ובדגל התורה התבטאו הערב ואמרו כי מדובר באיום בלבד של גפני וכי אין בכוונתו לקדם את החוק, שכאמור יסייע בעיקר למפלגות הקואליציה.