ברקע הסקרים הנמוכים למפלגת ימינה, כאשר בשיא עומד הסקר של דיירקט פולס מאתמול לפיו ימינה לא עוברת את אחוז החסימה, הארכיון הזכיר לנו מה שרת הפנים איילת שקד הייתה אומרת לבוחרי ימינה אילו הבחירות היו מתקיימות היום.

במערכת הבחירות האחרונה, כאשר סמוטריץ' היה על סף אחוז החסימה בסקרים, וימינה ניהלה מולו קרב על קולות הציונות הדתית, שקד עקצה אותו בחוג בית בזום ואמרה: "לא כדאי לבזבז את הקולות על המפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה – זה מסוכן".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

לא להסתכן עם אחוז החסימה

דבריה של שקד נאמרו אז ברקע הרצון להשיג רוב של 61 למחנה הלאומי במטרה להסביר כי לא כדאי להצביע לסמוטריץ' שנופל מתחת לאחוז החסימה וצפוי לבזבז קולות.

שמונה חודשים לאחר אותו זום, ימינה נמצאת בחלק מהסקרים על סף אחוז החסימה ואילו סמוטריץ' והציונות הדתית יציבים על 6-7 מנדטים.

יש לציין כי בסקר שפורסם היום בחדשות 13, ימינה זוכה ל-6 מנדטים ובסקר שפורסם בחדשות 12 לפני שלושה שבועות ימינה זוכה לשבעה מנדטים.