לקראת הסופ"ש שעוד רגע כאן: מתכון לקרם לימונענע עם פירות יער

קרם לימונענע:

250 מ"ל חלב 3%
200 מ"ל מים
50 מ"ל מיץ לימון
2 חלמונים L
10 עלי נענע
70 גרם סוכר לבן
30 גרם קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
20 גרם חמאה 

לעיטור:

פירות יער טריים
קצפת פירות יער
1/2 כוס ריבת פירות יער
או פטל
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%

בסיס:

1 כוס עוגיות חמאה
או עוגיות וניל, שבורות ומפוררות

עיטור:

1/2 כוס פטל טרי
או כל פרי יער שאוהבים

אופן הכנה:

מכינים קרם לימונענע: בסיר, מרתיחים 200 מ”ל חלב, סוכר, עלי נענע, מים, מיץ הלימון והוניל.

בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים, הקורנפלור ו-50 מ”ל החלב שנותר.

מבצעים השוואת טמפרטורות, על ידי הוספת כמחצית מהחלב החם למסה שבקערה, תוך כדי ערבוב נמרץ.

מחזירים את כל המסה לסיר להמשך בישול והסמכה, וממשיכים לערבב לאורך כל התהליך. כאשר מתקבל מרקם קרמי וסמיך, מורידים מהאש.

מוציאים את עלי הנענע ומוסיפים פנימה את החמאה. מעבירים לקערה וסוגרים בניילון נצמד.

מכינים קרם ריבת פירות יער: מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם מוס.

מוסיפים את הריבה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

מפוררים את העוגיות לבסיסי הכוסות, ממלאים בקרם הלימונענע לאחר שהתקרר, מזלפים מעל קצפת פירות יער ומקשטים בפירות יער טריים.


המתכון בחסות המותג KENWOOD