חדשות

התנאי של ניר אורבך לחזרה לקואליציה

חבר הכנסת ניר אורבך הבהיר לנפתלי בנט, כי ללא החזרת הרוב לקואליציה - על ידי צירוף ח"כים מהאופוזיציה או החזרתה של עידית סילמן - הוא לא יחזור בו מפרישתו

ניר אורבך
| ניר אורבך צילום: חיים גולדברג

חבר הכנסת ניר אורבך, שהודיע שלשום על פרישתו מהקואליציה, הציב לראש הממשלה נפתלי בנט תנאי כמעט בלתי אפשרי, בתמורה לחזרתו לקואליציה.

על פי הדיווח בכאן רשת ב', באחת הסיבות עם בנט, הבהיר אורבך לראש הממשלה כי הוא יסכים לחזור בו מפרישתו, בתנאי שתהיה הרחבה מספרית של הקואליציה, כך שהיא תמנה מספר חברים לפחות כמו זה שהיה בה לפני פרישת סילמן.

אורבך הבהיר לבנט כי הרחבת הקואליציה יכולה להיעשות בדרך של צירוף מפלגה חדשה או חלק ממפלגה או לחילופין באמצעות החזרתה לקואליציה של סילמן.

אורבך ושקד בלשכת בנט
אורבך ושקד בלשכת בנט| צילום: אורבך ושקד בדרך ללשכת בנט, ארכיון (צילום: סרוגים)

אורבך ציין בפני בנט כי בלי שאחד משני הדברים הללו יקרו, הוא לא יחזור לקואליציה. מדובר, כאמור, בתנאי בלתי אפשרי, וההערכה היא שאורבך הציב אותו כדי להעביר את הכדור למגרש של בנט.

בתוך כך, אורבך יצא הבוקר לחופשה משפחתית בצפון וייעדר מסדר היום של הכנסת. הוא לא יהיה נוכח בהצבעות ולא יקיים פגישות נוספות עם ראש הממשלה בנט.

תגובות

76
53
אורבך הוא נוכל
15.06.22

אורבך הוא נוכל שכבר מחפש את הדרך חזרה!!!!!!!! אורבך הוא נוכל שכבר מחפש את הדרך חזרה!!!!!!!!

52
אורבך יחזור על ארבע
15.06.22

אורבך יחזור על ארבע כי הוא עבד של בנט בנשמתו. אורבך יחזור על ארבע כי הוא עבד של בנט בנשמתו.

51
צבי
15.06.22

זה היה בשיחות עם בנט היום אני חושב הוא לגמרי בחוץ בגלל הערבים